Neodgovorna i bahata vlast

ŠABAC NA PLUS 40

Kažu, na malim stvarima se prepoznaju  (i „padaju“) ljudi. Nažalost, suviše je takvih, „malih“, stvari na kojima je, da su građani „normalni“ ova vlast davno trebala da padne. Ustvari nije im ni trebalo dati šansu.

E, da u njihovu „biografiju“ dodam još jednu „sitnicu“ koja na najbolji mogući način govori kakav je odnos ove naprednjačke vlasti (sa sve koalicionim partnerima) prema građanima Šapca.

Naime, ovih dana naš grad su zahvatile takve vrućine da se to može podvesti pod elementarnu nepogodu. Naročito, kažu, danas će biti pakleno. A baš danas, u našem gradu, počinje i manifestacija „Ruže Lipolista“, u pešačkoj zoni je otvoren „Bazar“ a građani imaju i druge obaveze koje ih teraju da izađu na ulicu i ovu vrućinu.

Ne tako davno, kada je vreme bilo slično ovome, tadašnje gradske vlasti su već u ranim jutarnjim časovima, na centru, postavljale cisternu sa hladnom pijaćom vodom. I to je bio brižan odnos vlasti prema građanima koje je „muka“ naterala da se po velikoj vrućini nađu na ulici.

Danas je sasvim drugačije. Promenila se vlast. A oni koji su tu vlast „oteli i uzurpirali“ nezainteresovani su za probleme i potrebe „svojih“ građana. A i što bi? Njima je i tako lepo. U klimama rashlađenim kancelarijam koje plaćaju upravo oni koji, zbog vrućine, „padaju u nesvest“ na ulicama!

Ali, koga je to briga? Možda to tako i treba?!

Ivan Kovacević

Exit mobile version