Ne piše nam se dobro

KONFERENCIJA ZA NOVINARE POVODOM ODRŽANOG 50. PLIVAČKOG MARATONA „JARAK – ŠABAC“

Danas, 6. avgusta, je, u jednoj lokalnon televiziji, održana nova zakupljena, „rutinska“, konferencija za štampu čiji cilj je bio da se omalovaži još jedna dobra manifestacija koja je održana u Šapcu. Međutim, na toj konferenciji pojavio se „uljez“ koji mnogo zna i koji je, igrom slučaja, bio svedok brojnih malverzacija koje je „nosilac“ konferencije činio dok je bio „vlast“ i mislio da sve može. A koji se ponovo nada da će doći neki novi „sposobni“ ljudi i omogućiti mu da ponovo „hara“. A kako će izgledati vladavina njegovih novih političkih kompanjona i ko će sve biti „ugašen“ i „proteran“ možete naslutiti iz skraćenog snimka konferencije koju je objavila Televizija Šabac.

A pitanja koja je urednik „Podrinskih“ postavio dotičnoj gospodi bila su prosta i obična:

  1. Koliko godina ste bili direktor plivačkog maratona sa plaćenom funkcijom preko cele godine? (16 – da se zna)
  2. Kako ste na to mesto došli? Koalicionom raspodelom vlasti posle 5. oktobra ili na osnovu profesionalnih vrednosti?

Sportska biografija Vojislava Mijića je totalno bezlična tako da ona nije mogla biti preporuka da se on postavi za direktora šabačkom maratona i da mu se daju odrešene ruke. Tim pre što je u većini trka gledao legendarnom Miloradu Rajšiću u pete. Ako je i to mogao…

Nastupi Vojislava Mijića na šabačkom plivačkom maratonu

  1. 5. od 9 takmičara
  2. 1. od 8 takmičara (kada je čamac koji je pratio Mijića, namerno, skoro prgazio Rajšića)
  3. 2. od 6 takmičara koji su isplivali trku
  4. 2. od 11 takmičara koji su isplivali trku
  5. 3. od 13 takmičara koji su isplivali trku
  6. 3 od 7 takmičara koji su isplivali trku
  7. 17. od 21 takmičara koji su isplivali trku
  8. 11. od 17 takmičara koji su isplivali trku
  9. 2. od 8 takmičara koji su isplivali trku
  10. 1. od 3 takmičara koji su isplivali trku (ratne godine)
  11. 1. od 9 takmičara koji su isplivali trku
  12. 4. od 15 takmičara koji su isplivali trku

Učestvovao na 12 maratona

Za to vreme, od 30 odžanih maratoma Milorad Rajšić je učestvovao na 28 maratona (pobedio na skoro pola) a Dragojlo Milanović učestvovao na 16 maratona. Dakle i jedan i drugi imali su bolje profesionalni karakteristike da budu direktori maratona.

  1. Da li ste vi svojim bahatim ponašanjem i lošim vođenjem maratona uništili interesovanje domaćih plivača i građana Šapca za ovu manifestaciju?
  2. Koliko su gašenju FINA maratona doprinele vaše finansijske i svake druge malverzacije?
  1. Da li posle svega ovoga, a ovo je samo mali deo vaših mahinacija, imate moralno i bilo kakvo drugo pravo da komentarišete i kritikujete manifestaciju od koje ste se debelo materijalno okoristili i koju ste upropastili?
  2. Kome može da smeta manifestacija u kojoj učestvuju dvadeset četiri mlada plivača, dečaka i devojčica, od 16 do 20 godina?
UČESNICI OVOGODIŠNJEG MARATONA

Na svi dosadašnjim maratonima učestvovalo je ukupno 3 plivača iz Sremske Mitrovice a ove godine čak 7. (jedan, pobednik ovogodišnjeg maratona je plivač iz Šapca). Što dodatno daje na kvalitetu ovogodišnjeg maratona i stvaranju sporstkog rivaliteta Šapca, Sremske Mitrovice i Valjeva, a možda i još nekog grada, koji u bliskoj budućnosti treba da doprinese kvalitetu ovog maratona. I povrati interesovanje publike.

EKIPA IZ SREMSKE MITROVICE

Plivači iz Sremske Mitrovice učesnici plivačkog maratona: Radomir Žutić iz Jarka, 1985.odustao posle 7 kilometara; Aleksandar Gavrilović 1986. stigao 20. od 22 plivača; Aleksandar Gavrilović 1987. stigao pretposlednji i Milorad Petrović iz Jarka odustao; Aleksandar Gavrilović 1988. stigao 12. od 20 plivača; Vasilj Milošević 1997. stigao 14. od 23 plivača. Ukupno 3 plivača

  1. Da li vaš plivački klub ima još nekog člana osim vas?
  2. Da li ste ikada u životu „stvorili“ bar jednog plivača?
  3. Da li „metuzalemi“ iz mračne strane naše prošlosti treba, još uvek, da kroje sudbinu sjajne dece pred kojima je velika i svetla budućnost?

Reakciju na ova pitanja teško je opisati. Prostakluci, vređanja i pretnje…

Doći će i taj april 2020. godine pa gledajte šta ćete i gde ćete…

Ivan Kovačević

Exit mobile version