Muzička pozornica otvorena u Velikom parku

img_3713_resize

Nastupom učenika Muzičke škole “Mihailo Vukdragović“ svečano je otvorena koncertna pozornica u Velikom parku. Nakon prve faze rekonstrukcije muzički paviljon jedan je od noviteta u parku. Koncertu mladih muzičara prisustvovao je veliki broj Šapčana svih generacija.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović kaže da je jako ponosan što se u Velikom parku može uživati u muzičkim performansima i da zbog toga Šabac počinje da liči na uređene evropske gradove, u kojima su ovakvi kulturni sadržaji deo svakodnevnice.

-Ovo je mesto gde se može čuti kvalitetna muzika bez obzira na žanr koji se izvodi. Lepo je videti pun park i Šapčane svih generacija, bake i deke, roditelje, omladinu i decu. Veliki park je jedan od najlepših delova grada, on je mesto susreta mlađih i starijih generacija i kao takvo treba da bude prostor gde će deca od malih nogu imati kulturne sadržaje. Na taj način uticaćemo na mlade da slobodno vreme provode kvalitetnije i da čuvaju svoju okolinu. Važno je da se oseti da je Šabac živ grad i da ima svoj poseban duh, kazao je gradonačelnik Zelenović.

Ideju za muzičku pozornicu u Velikom parku dala je arhitekta Marijana Vasić, a kako je Veliki park prilikom rekonstrukcije predstavljen kao jedno sazvežđe, koncertna pozornica je inspirisana Mesecom.

Exit mobile version