Mi na njih činjenicama i istinom, oni na nas pretnjama i lažima

NAPREDNJAČKO ŠIRENJE LAŽI JE ZA ROBIJU

Pre neku noć je bio pun mesec. Astrolozi kažu da to stvara jaku energiju, koju treba da razumemo kako bismo kontrolisali svoja osećanja. Ali, znate već priču o tome.

Toj „jakoj energiji“ mogu da pripišem i „Saopštenje“ Gradskog odbora Srpske napredne stranke. Jer, sve me u njemu na „pun mesec“ podseća.

Mada, kad bolje razmislim Krivična prijava koju oni najavljuju, ovim saopštenjem, ima i terapeutska dejtva. I to je dobro. Čak me i razveselilo. Naime, mnogo su obradovali Hanibala. A baš je bio zapao u neku čamotinju. Ne rade kafići, nema druženja. Zamislite juče je dva puta merio temperaturu, 35.2 i 34.8. Počeo je da se hladi. Kad, ono „žiška“. Videli ste ga u „Pravom pitanju“ na TV Šabac. Birmančević ga obradova, ko niko do sada, pa sad samo „cvrkuće“.

Ali milo mi je i zbog onog drugog. Pisca. E, za njega sam baš bio zabrinut. Sa vanrednim stanjem nestade čovek k’o u mišju rupu da je upao. Ni avaza od njega. Zaboravio i na Zelenovića i na Šabac i na vlast. Samo na „koronu“ misli. Ali ne na onaj cirkus koji je nekada i u Šabac dolazio i u kojem je Birmančević zavoleo jedan cirkuski lik koji uspešno igra i do dana današnjeg.

Beže naprednjaci jedni od drugih „saplavati“ ih ne možeš.

 

Šta se ono iza brda valja?

Ako ste  se „uplašili“ pa pomislili da ove „jade“, šabački, naprednjaci mogu, ovom krivičnom prijavom da nam naude, vaš strah je bezrazložan. Ceo Gradski odbor SNS-a se, u ovom vanrednom stanju, poneo veoma kukavički i neodgovorno. Zabrljali su načisto. Ne samo što su pokušali da sakriju nešto što se sakriti nije moglo nego su se u tom i takvom činu pokazali kao obične gnjide i jajare. Međutim, prst sudbine se, ovoga puta, poigrao upravo sa šabačkim naprednjacima. A sve je, činilo se, išlo na „njihovu vodenicu“. Dramatična i srceparajuća obraćana predsednika države trebala su da im daju „vetar u leđa“ i sve je bilo spremno da se „sabotažama“ rada Štaba za vanredne situacije stvori „katastrofalna“ situacija u kojoj bi Birmančević i kamarila preuzeli „kontrolu“ nad Šapcom. Za tu namenu iz beogradskog „stožera“ botova naprednjaka povučen je u Šabac Branko Vujković, provereni i dokazani beskičmenjak, i imenovan za vd direktora, trenutno najvažnije zdravstvene institucije, Zavoda za javno zdravlje. Ali i da komanduje naprednjačkim botovima u Šapcu.

Druga karika u tom lancu, nasilnog osvajanja vlasti,  bila je „eliminacija“ medija koje ne mogu da kontrolišu – pre svega „Podrinskih“. Ali, tu su polomili prvi i navažniji zub“

 

„Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zver pokaže trag“

Dakle prvi naprednjački udar bio je upravo na „Podrinske“. U petak, 20. marta, u ranim jutarnjim časovima, oglasila se naprednjačaka botovska „mašinerija“ i na fejsbuk stranici „Njuz Šabac“ osvanula je poruka sledeće sadržine:

“Mole se Šapčani da besplatne primerke „Podrinskih novina“ ne uzimaju zbog mogućnosti da su iste kontaminirane virusom Korona.

Ćerka vlasnika, urednika, čega već Podrinskih novina je pre 3 dana doputovala sa odmora (plaćenog iz gradske kase projektom “ lični pratilac“) iz „Nizozemske“ i trenutno je u kućnom karantinu i do izlaska iz istog ne znamo da li je Isidora, od milošte nazvana Kiki zaražena, pa bi samim tim zarazu mogla preneti na oca, koji bi istu mogao preneti zaposlenima u redakciji „Podrinskih“ a oni svima vama koji od Hanibala ili uzmete primerak, ili vam primerak stavi u poštansko sanduče. Vodite računa o sebi i svom zdravlju.”

U 8.38 časova na fejsbuk stranici „Budućnost „Šapca“ prenosi se ova vest i dodaje komentar „stručnjaka“:

“Na papiru virus Korona se zadržava do pet dana. Budite pažljivi”.

U 9 časova ovu vest objavljuju i „Vesti iz Šapca“ (koje su se u međuvremenu ugasile).

Iz ovoga se jasno moglo videti i shvatiti da naprednjaci „eliminacijom“ „Podrinskih“ spremaju „udar“ na Šabac. Odgovorni prema situaciji i prema svojim sugrađanima, da ih ne dovodimo u neprijatnu situaciju, „Podrinske“ tog četvrtka se nisu pojavile na kioscima. Nismo ih štampali. Ali, kako su već bile spremne za štampu objavili smo ih u elektronskom obliku i besplatno ponudili čitaocima.

A onda se desilo nešto što niko od nas nije očekivao. Fejsbuk i veb stranice „Podrinskih“ su i bukvalno eksplodirale. Te nedelje skoro dva i po miliona ljudi čitalo je naše tekstove i „Podrinske“. Svaki tekt dopro je do, između, 20-40 hiljada ljudi. To nas je osokolilo i počeli smo još revnosnije i profesionalnije da radimo.

Naša Krivična prijava

U ponedeljak, 23. marta, „Podrinske“ su zbog lažnih vesti i širenja panike, Javnom tužiocu u Šapcu, podneli krivičnu prijavu protiv tri NN lica koja su na svojim fejstbuk stranicama preneli zlonamerne, neistinite i uznemirujuće vesti. Tom prilikom smo naveli da osnovano sumnjamo da je administrator stranice „Njuz Šabac“ Nenad Plavić, administrator stranice „Budućnost „Šapca“ – Branko Vujković a administrator stranice „Vesti iz Šapca“ – Slavica Caca Kostić.

Ali ko stvarno iza njih stoji očekujemo da otkrije policija za visoko tehnološki kriminal i da nam taj izveštaj što pre dostavi.

Sve ostalo je istorija. Koronavirus je „udario“ baš po naprednjacima, „Podrinske“ su postale najčitanije regionalne novine u Srbiji a naprednjaci pobegli u mišju rupu. Kako stvari stoje vlast u Šapcu će, ipak, morati da „osvajaju“ na izborima.

A ova, njihova, imbecilna i nepismena krivična prijava je njihov pokušaj da malo dođu do „vazduha“.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDI! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

#OstaniKodKuće

Ivan Kovačević

Ovako rade naprednjački botivi

Exit mobile version