Mene su opljačkali a vas?

MTS KAO MODERNI GUSARI

O lošem, neprofesionalnom i kriminalnom poslovanju MTS-a mnogo toga je u javnosti rečeno. Međutim, malo ko od nas se, iskreno, obazirao na to jer „nas to ne dotiče“. Ali, kad jednog dana, a dođe red na svakog, shvatite da vas MTS pljačka i da vam „gusarskim metodama“ otima novac ostajete zatečeni ali i bespomoćni. A u poslovnici MTS-a će vas „ubediti“ da ste povećajne cene ugovorom propisane obaveze sami tražili. I da morate da platitite.

Evo mog slučaja:

Sve je počelo u junu prošle godine kada sam se iz „patriotskih“ razloga, „kupuj domaće“ odlučio da obnovim ugovor sa MTS-om i da pride kupim na rate novi telefon. Da se razumemo bila je to jedna od najjeftinijih varijanti sa pretplatom od 1.400,00 dinara i ratom za telefon od 1.200,00 dinara. Dakle, račun koji sam, u naredne dve godine, morao da plaćam trebao je da bude limitiran i da iznosi oko 2.600,00 dinara. Što i nije bilo neko povećanje u odnosu na prethodni Ugovor gde su troškovi bili oko 1.800,00 dinara. Ali sada sam dobio i nov telefon.

Prvi račun – jun 2021.
Poslednji ispravan račun – april 2022.

I sve je to bilo u redu i kako je Ugovoram dogovoreno celih godinu dana ili do maja 2022. godine. A onda stiže račun za maj na iznos od preko 3.000,00 dinara. Nije mnogo ali neka greška jeste. Međutim, kako ne živim u Šapcu, u koji povremeno dolazim, nisam stigao da taj račun odmah reklamiram. Uvek su bile neke velike gužve pa nisam mogao da čekam.

Počela plačka – maj 2021.

Ali, da je đavo odneo šalu uverio sam se kada mi je u julu stigao račun za jun na kojem je stajao iznos za plaćanje od preko 8.000,00 dinara. Valjda gospoda u MTS-u videla da „ovca“ ćuti pa daj da je „šišamo“ još.

Da pamet stane – jun 2022.

Ovoga puta sam čekao. Mada je red bio veliki. I tu me je „strefilo“ prvo „iznenađenje“. Momak za pultom mi „objasni“ da sam ja, u maju, tražio da se limit, dogovoren Ugovorom, ukine i oni (neko) su to i uradili. Na moje pitanje da mi kaže ko je i kada limit otkazao nije znao da odgovori. Ali je zato bio „lubazan“ da ga ponovo aktivira i naplati tu uslugu još nešto više od 300,00 dinara. Kao i da napiše reklamaciju i pošalje je negde tamo „gore“.

Nezajažljivi – račun jul 2022- iako je ponovo uključen Net Limit

Posle nekoliko dana stiže, „od gore“, sramotan odgovor, da sramotniji ne može biti, i dodatno još ponižavajući za zdrav razum, u kome stoji da usluga „Net Limit“ nije bila aktivna. Ali ne navode ko je i po čijem nalogu tu uslugu isključio.

Prvi odgovor – sramota koja se rečima ne može opisati

Međutim, da me kao komitenta dodatno ponize i posrame „moderni gusari“ će napraviti ustupak i delimično smanjiti naplaćen iznos.

Zemljo otvori se!

Na ovaj bestidni odgovor uložim novi prigovor sa ponovnim pitanjem: „ko je i kada limit otkazao“?

Pokazivanje moći

I ponovo dobijem, ali ovoga puta još kriminalniji, odgovor da mi je „Net Limit“ isključen 5.05.2021. godine???. Mesec dana pre sklapanja novog Ugovora???

Naravno ovde nije kraj jer u avgustu stiže račun za jul na iznos od preko 5.000,00 dinara.

Osladilo se gospodi iz MTS-a.

I na kraju valja razmisliti. Ovo što se meni desilo verovatno se dešava i hiljadama drugih korisnika. Pa sad zamislite, recimo samo 1.000 korisnika po 10.000,00 (ukradenih) dinara je 10.000.000,00 dinara „vanrednih“ prihoda u kasi MTS-a. Da se plati neodgovorno poslovanje bahatosi i kojekakva partijska sponzorstva.

„Ćeraćemo“ se mi još“

Naravno ovo je samo vrh ledenog brega i malverzacija koje čini MTS. U narednim danima obradiću još mnogo zanimljivih tema iz ličnog iskustva:

  1. Prodaju i naplaćuju usluge koje ne mogu da ispune
  2. Da li je optički internet „navlakuša“?
  3. Ponašanje radnika za info pultom
  4. Ponašanje šafa
  5. Šta na ovo kaže policija za privredni kriminal?
  6. Šta kaže tužilaštvo…
  7. i još mnogo drugih pitanja koja se sama po sebi otvaraju…

Burni dani su pred nama…

 

Važna su i vaša iskustva

Zato, poštovani čitaoci, molim vas da se i vi, sa vašim iskustvima, oglasite. Da sprečimo pljačkanje. Jer „Zajedno možemo sve“ i „Predaja nije opcija“!

Ivan Kovačević

jul 2021.
avgust 2021.
septembar 2021.
oktobar 2021

 

novembar 2021.

 

decembar 2021.
januar 2022.
februar 2022.
mart 2022.
Exit mobile version