Korona virus u Gerontološkom centru Šabac?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prema nezvaničnim informacijama koje su stigle u redakciju „Podrinskih“ stanje u Gerontološkom centru u Šapcu je veoma zabrinjavajuće. Čak, moglo bi se reći, alarmantno. Naime, kako naš izvor tvrdi, od deset uzoraka na koronavirus koji su uzeti u toku današnjeg dana devet je pozitivno. Stanari Doma su, i bukvalno, zatvoreni u svoje sobe i ne dozvoljava im se izlazak ni međusobni kontakt kao ni druženje.

Veliki broj korisnika Doma ima temperaturu i leži u sobi bez ikakve medicinske i stručne nege. Jednom od njih temperatura dostiže i do 40 stepeni i prepušten je sam sebi.

Posebno zabrinjava je činjenica da, od trenutka kada su stanari Gerontološkog centra vakcinisani, lekar više nije dolazio na posao kao ni socijalna radnica. Takođe, ni direktorka ne dolazi na posao nego „uputstva“ zaposlenima daje telefonom.

Sve to navodi na insinuacije i pretpostavke da se nešto čudno i ozbiljno dešava. Nedostatak pravovremenih i istinitih informacija, na koje svi oni koji u ovoj ustanovi stanuju i rade, dovodi do još veće panike i zabrinutosti. Jer, više nije moguće trenutnu situaciju pravdati „reakcijom“ na vakcinu.

Naravno, zabrinjava i činjenica da i osoblje, koje je zaposleno, nema adekvatnu opremu (dobijaju samo pet maski nedeqno) i zaštitu i da je prepušteno samo sebi. I sreći!

 

Vapaj za pomoć

Ovim tekstom nemamo nameru da izazivamo paniku ni bilo koga da krivimo već, posle ozbiljnog razmišljanja, skerenemo pažnju na probleme koji, realno, postoje u ovoj ustanovi. Kako bi podstakli nadležne da se pomogne ovim ljudima dok nije kasno.

Neophodno je, u Gerontološki centar, pod hitno, poslati stručnu medicinsku ekipu koja će ispitati stvarno stanje i preduzeti odgovarajuće mere.

NEMA VREMENA ZA ČEKANjE I ODLAGANjE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version