Ko je direktor Šabačkog pozorišta?

VLADIMIR, IZGLEDA, SAMO GLUMI DIREKTORA

Osvajanje vlasti, dugogodišnja dosanjana želja, Srpske napredne stranke, već na samom početku vladavine, pokazala je da ekipa okupljena oko Aleksandra Pajića ne zna, narodski rečeno, „ni gde je došla ni gde je pošla (ili obrnuto, svejedno)“. A primeri za to mogu se videti svakodnevno u njihovom ponašanju i radu.

Tako je danas na adresu šabačkih medija, iz kabineta gradonačelnika, stigao sledeći poziv:

„Poštovani predstavnici medija,

 Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas će u Gradskoj kući u 13 časova organizovati svečani prijem za odlikovane dr Milivoja Đurića, odlikovanog zlatnom medaljom za zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid – 19, Sanju Jovanovski, suprugu preminulog dr Aleksandra Jovanovskog, posthumno odlikovanog zlatnom medaljom za zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva Republike Srbije i Bogdana Vasilića, direktora Šabačkog pozorišta za odlikovanje Sretenjskim ordenom 3. stepena za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane, a povodom 180 godina postojanja Šabačkog pozorišta.

 Pozivamo medije da izveste sa ovog događaja.

 Srdačno,

 Mirjana Đorđević, PR gradonačelnika Šapca

I sve bi ovde bilo u redu i kako treba da se u ovom dopisu nije pojavila jedna „katastrofalna“ greška koja mnogo govori o tome da naprednjaci ne znaju ni „ko je pijan ni ko je trezan“ a kamo li šta drugo. Tako u kabinetu gradonačelnika ne znaju ko je direktor Šabačkog pozorišta. A i kako bi znali kad tih Vasilića, „stručnih“ kadrova koji su u naprednjake prešli iz „moralnih“ razloga, ima „ko kusih pasa“ i teško ih je razlikovati.

Mada, ovaj dopis je potpuno ogoleo vladavinu i kadriranje Srpske napredne stranke. Naime, u nedostatku kvalitetnih i stručnih ljudi, koje ova stranka svakako nema ni nacrtanih, prednost u zapošljavanju, a samim tim i vođenju grada, dobili su botovi (huškači i mrzitelji), primitivci ali i dokazani „izdajnici“ koji su zarad lične koristi „izdali“ svoje partijske drugove, doskorašnje koalicione partnere ali i građane Šapca koji su im verovali.

I eto, prst sudbine je hteo da se jedna takva ličnost kao što je Bogdan Vasilić ponovo nađe u žiži javnosti. Ne samo što je „izdao“ i „cinkario“ nego što je taj svoj „profesionalizam“ i „stručnost“ debelo naplatio svojim zaposlenjem u Gradskoj upravi ali i zaposlenjem svog rođenog brata i to, ni manje ni više, nego na mesto direktora jedne ustanove koja ove godine slavi značajan jubilej, 180 godina postojanja.

Naravno, ovde se ne treba ljutiti na PR-ku gradonačelnika jer u opštem haosu partijskog zapošljavanja, nepotizma i „vladavine“ doskorašnjih botova koji nikako da shvate da više ne rade za sendvič i hiljadarku već za pozamašnu platu koju im daju građani plaćajući porez, teško ko normalan može da se snađe.

U medijskom mraku i udvoričkom ponašanju lokalnih medija ova „greška“ je prošla potpuno nezapaženo. Jer, za kolege je potpuno svejedno ko je, personalno, ko u gradu i ko se gde i kako zapošljava. Kad se za sve pita Aleksandar Pajić a današnja uloga šabačkih medija je da samo njega, Aleksandra Pajića, hvale i tetoše.

Ali noć je najtamnija pred svitanje. Probudite se sugrađani i pustite urlik. Da nam svane. Dok ne bude kasno.

Ivan Kovačević

Exit mobile version