Kasa je puna pa je treba „malo“ isprazniti

RAZMIŠLjANjA MALOG ĐOKICE

Kasa je puna pa je treba „malo“ isprazniti. Tako su naprednjaci shvatili svoju vladavinu našim gradom. Još im, verovatno, u ušima odzvanja ono što su kao deca slušali od svojih starijih, dok su bosonogi trčali po prašini posavotamnavskih sela iz kojih su u Šabac došli da nam „kroje kapu“, a to je da što se više vode izvadi iz bunara ona sve više nadolazi. I po tom pricipu su počeli i da se odnose i prema budžetu grada. A, pokazalo se, taj „bunar“ (ili budžet) koji su nelegalno prisvojili je baš, baš, pun. Pa čak, moglo bi se reći i prepun. Na njihovo veliko iznenađenje (koje ne mogu da sakriju) ali i radost. Zahvaljujući, upravo, onima koje su godinama, sad je sasvim jasno, neopravdano i neargumentovano kritikovali a koji su u protekle dve decenije vladali gradom i imali viziju da Šabac napreduje. Polako ali sigurno. Što je svima jasno, vidljivo i prepoznatljivo.

Naravno, nije problem u tome što se ta „voda“ (novac) vadi iz „bunara“ (kase grada) već je problem za šta se koristi. A kako stvari stoje umesto da se njome navodnjavaju „plodne njive“ grada, koje će doneti bogatstvo i prosperitet celoj zajednici, manjim delom te „vode“ se „zaliva“ korov koji sve više raste i buja a koji treba da, od očiju javnosti, sakrije onaj veći deo „vode“ kojom „navodnjavaju“ vlastite džepove i „klijanje“ liksuznih automobila, stanova i bankovnih računa u privatnoj, ličnoj, svojini.

Tako su posle obilatog zalivanja „medijskog korova“, koji za cilj ima da građanima prikaže lažnu sliku „zlatnog doba“ u kojem žive, da „afirmišu“ novu naprednjačku „elitu“ ali i sakriju svu njihovu nesposobnost i mahinacije, na red, za „zalivanje“ došli i „isprani mozgovi“ 65+ i realizacija „čuvenog“ predizbornog obećanja da će svi stariji od 65 godina imati besplatan gradski i prigradski prevoz.

I eto, već nedelju dana, „gradski“ autobusi su „prepuni“ ovih osoba (65+) koji se besplatno voze, odavde do tamo, pa nazad. Da zaborave na male penzije od kojih jedva mogu da prežive birajući šta će pre da kupe – hranu ili lekove! Ali će zato moći da se upoznaju sa zapuštenim delovima grada u koji, da ove privilegije od „besplatnog“ prevoza nema, nikada nogom ne bi kročili. Mada vožnja prigradskim putevima ima i lekovita svojstva, za, recimo, lupanje kamena u bubregu dok se truckaju izlokanim putevima a čije su rekonstrukcije promenom vlasti u potpunosti zaustavljene. Čak je i bilbord, na ulazu u Majur, skinut da Majurci ne gledaju avenuju koju im oni za koje su glasali nikada neće uraditi. Još gora (ili za izbacivanje kamena iz bubrega bolja) je vožnja regionalnim putem prema Ceru.

I tako dok naprednjaci „ispunjavaju“ svoja nebitna predizborna obećanja koja za cilj imaju isključivo političku, i ličnu, promociju razvoj grada je ozbiljno doveden u pitanje. Ali zato lično bogaćenje nije. A primeri tog ličnog naprednjačkog, enormnog, bogaćenja sve češće izbijaju na videlo. Za mnoge gradove u Srbiji je, možda, kasno da se spasu ali za Šabac nije. Zato, poštovani sugrađani, na nama je da sprečimo „napore“ nove vlasti da naš Šabac više ne bude vodeći grad u državi.

DA SPREČIMO SRAMOTU!

Ivan Kovačević

Exit mobile version