Kako rasterati Šapčane sa ulice

Vanredni izbori na vidiku?

Gledam u nedelju, 19. septembra, uveče, na fejsbuk stranici, fotografije jednog našeg sugrađanina, Branka Stanića, koje je snimio u toku tog dana (nedelja) na ulicama Šapca. I, prosto ne mogu da verujem. Još uvek lep (meni prelep) grad a ulice prazne. Apokalipsa. Nigde ljudi a dan divan, sunčan. Nije mi jasno!

Odgovor na moju zabrinutost dobio sam već sutradan. U ponedeljak ujutru kada sam na sajtu Srpske napredne stranke pročitao „zanimljiv“ članak. Naime toga dana, dakle u nedelju, aktivisti ove stranke sa sve Birmančevićem (doktorom za nešto) postavili su štand u pešačkoj zoni sa zadatkom da dele Informator SNS-a i „razgovaraju“ sa građanima. Ne znam koliko su građana uspeli da „navataju“ i utrape im Informator ni da li su sa bilo kim razgovarali ali vidim da su se građani masovno sklonili sa ulice. Da li iz straha ili gađenja – vreme će pokazati.

19.09.2021. GO SNS ŠABAC:

PODELA SNS INFORMATORA I RAZGOVORI SA GRAĐANIMA

Funkcioneri i aktivisti Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu iskoristili su prijatno i sunčano vreme u nedelju pre podne kako bi na štandu, koji je organizovan u centru grada, razgovarali sa sugrađanima.

Direktna komunikacija sa građanima najbolji je način da se upoznamo sa njihovim problemima, ali i da saslušamo kritike, predloge i sugestije kako bismo svi zajedno izgradili bolje uslove za život.

Građani su u velikom broju prilazili našem štandu koji je bio postavljen ispred Pošte, a aktivisti Srpske napredne stranke Šapčanima su delili najnoviji broj stranačkog mesečnika Informator.

SLUŽBA ZA INFORMISANJE

SRPSKA NAPREDNA STRANKA ŠABAC

Međutim, po svemu sudeći, a naročito po sve napadnijim pokušajima naprednjaka da „razgovaraju“ sa građanima, а i portali bliski naprednjacima sve češće osipaju „paljbu“ po „Podrinskim“ i novinarima ovog lista (što je veoma merljiv pokazatelj) slutim da je šabačka vlast pred kolapsom i da se uskoro, verovatno sa predsedničkim, mogu očekivati i vanredni lokalni izbori. Nije tajna da je sve veći broj odbornika nezadovoljan svojim statusom i stanjem u gradu i da polako shvataju da su izigrani i namagarčeni. „Puca“ i u odnosima koalicionih partnera jer se gradonačelnik (na svoju ruku ili po naredbi) sve češće meša u poslove koji su do skora bili, neprikosnoveno, u ingerenciji grupacije predsednika Skupštine. I pravi zijan.

Dakle, poštovani sugrađani spremajte se za „odbranu“ grada. Više nema izgovora!

Oni ili mi – MARŠ IZ ŠAPCA!

Ivan Kovačević

Exit mobile version