Izađi na glasanje pa… šta ti Bog da!

KAKO NAPREDNJACI ZLOUPOTREBLJAVAJU STARE I NEMOĆNE

Kako se bliže izbori tako postaje jasno da je Aleksandar Vučić na najgori mogući način, u vanrednom stanju, zloupotrebio naše najstarije i nemoćne sugrađene za svoje lične i partijske interese. Njegova dirljiva priča o brizi za zdravlje naših najstarijih sugrađana, majki, očeva, baba i deda dobija, poprima ovih dana, neku drugu dimenziju koja se može protumačiti kao „izađi na glasanje pa… šta ti Bog da“. Važno je da SNS pobedi!

A da je naprednjacima, naročito šabačkim, vlast važnija od zdravlja sugrađana može se videti na primeru šabačkog Gerontološkog centra.

Da baš u tom Gerontološkom centru koji je do pre neki dan bio bolje čuven i bezbedniji od čuvenog „Alkatraza“ u poslednjih mesec dana događaju se neke neshvatljive stvari.

Sigurni glasovi važniji od stručnosti

Prvo, posao je dobilo trinaest mladih negovateljica. I to je sjajna vest, reklo bi se ali samo na prvi pogled. Jer, tih trinaest mladih osoba nisu dobile posao ni na kakvom konkursu niti zbog toga što su dobre negovateljice a ni zbog ljubavi i želje da pomažu sarima i nemoćnima već zbog toga što, bar deklerativno, pripadaju Srpskoj naprednoj stranci. A to znači da su interesi Srpske napredne stranke važniji od štićenika o kojima treba da se brinu. I to je ono što je strašno. Kako pričaju njihove starije koleginice ove mlade osobe se uopšte ne ponašaju odgovorno i profesionalno. Umesto brige o licima koje treba da neguju njihov glavni prioritet je da skupe po petnaest sigurnih glasova za Srpsku naprednu stranku što je preduslov za dobijanje posla. Ali to nije ni malo lako jer je mnogo onih koji u Šapcu, pred izbore, treba da dobiju posao od „države“ na ovakav način. Međutim, sve je manje onih koji hoće da potpišu i daju svoj „sigurni glas“ za Srpsku naprednu stranku jer su svesni da bi Šabac sa naprednjacima vrlo brzo postao kasaba od koje bi se teško oporavio.

Nažalost ove mlade devojke već na samom početku svoje profesionalne karijere shvataju da je važnije i lakše da budu pripadnice stranke i skupljaju „sigurne glasove“ nego da redovno kupaju, presvlače i menjaju posteljinu svojim štićenicima. Pa se tako i ponašaju.

Naravno, ovo nije ništa ni čudno ni neobično. Tako se danas dobija poso u institucijama kojim upravlja „Beograd“ a koje su u nadležnosti Republike Srbije. Međutim, ono što dodatno mora da zabrine je činjenica da ove mlade devojke nisu dobile posao zato što je nekakava stručna komisija procenila da su one najbolje već zato što je to procenio Gradski odbor SNS-a u Šapcu. A koliko su „doktori“ Pajić i Birmančević kao i onaj Mićić kompetentni da procene profesionalne kvalitete ovih devojaka prosudite, poštovani čitaoci, sami. Bilo kako bilo direktorka Gerontološkog centra, takođe aktivistkinja SNS-a, morala je da „partijske“ biografije ovih devojaka nosi u Gradski odbor SNS-a na proveru.

E, to je ono što mora da zabrine. Naročito korisnike usluga Gerontološkog centra i njihove porodice.

Svaki glas je važan

Takođe, mora da zabrine i naredba direkrorki Gerontorloškog centra koja je iz Beograda stigla u Šabac i to, upravo, od ministra Đorđevića. To vam je onaj bivši partijski vozač Jorgovanke Tabaković, u zadnje vreme poznatiji kao „Genitalija“ koji je pre izvesnog vremena šabačkim naprednjacima, koji sebe nazivaju „budućnost Šapca“, govorio kako će sigurno pobediti jer se u Šapcu, u poslednjih deset godina, ništa nije radilo. E taj, ministar „Genitalija“ naredi da se među korisnicima Gerontološkog centra sprovede anketa i ustanovi ko hoće da izađe na izbore. Ali i ko hoće da glasa za naprednjake. Tako se u prvom krugu ankete njih oko 80, koji su pokretni, izjasnilo da hoće da izađe na izbore ali i velika većina ostalih bi, po nagovoru naprednjačkih negovateljica, moglo da glasa za naprednjake.

Naprasno ukidanje poseta

Informacija da bi naprednjaci u Gerontološkom centru mogli da dobiju oko 200 glasova pokazala je i njihovo pravo lice. Naprasno se, od ponedeljka, ukida skoro šestomesečna zabrana poseta. A po još jednoj naredbi iz Beograda direktorka Gerontološkog centra zahteva od Izborne komisije Šapca da se i u Gerontološkom centru otvori jedno biračko mesto. Ovo je izazvalo čuđenje i brigu mnogih građana Šapca. Naročito porodica lica koje koriste usluge Gerontološkog centra. Zabrinutost je tim veća što je opšte poznato da su od koronavirusa u svetu najviše nastradali upravo oni koji su se nalazili u ustanovama za zbrinjavanje starih i nemoćnih lica. A kako stvari stoje epidemija koronavirusa u Srbiji još uvek traje i situacija je zabrinjavajuća. Bez obzira šta priča takozvana „struka“ kojoj ja, iskreno, ništa ne verujem.

Vlast važnija od života

Tako su šabački naprednjaci na najmorbidniji način pokazali da im je borba za svaki glas i osvajanje vlasti u Šapcu važnije od života građana. Tim pre što se o prestanku zabrane poseta i zahtevu za otvaranje biračkog mesta nisu oglasili ni Vujković M. Branko, vd direktor Zavoda za javno zdravlje a ni dr Slobodan Popović, vd direktor Opšte bolnice. Kao ni ostali lekari iz redova SNS-a koji ovih dana trče po Šapcu i pričaju gluposti i laži o nekakvoj ekologiji.

Verujem da će među članovima Izborne komisije proraditi savest i zdrav razum i da, bez obzira na partijsku pripadnost neće dozvoliti da se u Gerontološkom centru otvori biračko mesto koje bi svima koji u njemu borave moglo da ugrozi živote.

Ali, takođe, ne bi trebali nekažnjeno da ostanu ni oni koju su ovu glupost predložili. Ni ministar ni direktorka. Njihova vizija koja bukvalno prevedena znači „izađi i glasaj za SNS, pa posle možeš i da umreš“ u Šapcu ne bi smela da prođe.

Šabac mora ostati slobodan grad! Naročito zbog činjenice da su ovo poslednji lokalni izbori na kojima će SNS učestvovati.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version