ISTINA

Humoreskica

Ništa se u današnje vreme ne može sakriti. Ma koliko se vlast na čelu sa šerifom trudila da pod tepih stavi: Krušik, Jovanjicu, BGD na vodi, Savamalu, Helikopter, Jutku i ostale Atlagiće, istina uvek ispliva na površinu. Možete joj vezati i ruke i noge, stavljati joj granitne kocke oko vrata, ne vredi. Džaba se šerifove TV sa nacionalnom frekvencijom po 25 sati dnevno trude da afirmišu šerifovo zlatno doba. Džaba Krle i ostali Spasići/spasi nas Bože od njih/ spavaju na pomenutim TV i baljezgaju naučenu matricu. Taman pomisle da je sve pod kontrolom, a onda im se pojavi penzionisani policajac, koji ne može više da ponavlja ono u šta ni sam ne veruje, pa kaže ono što vidi i oseća. I to na ružičastoj, gde sve mora da bude u tonu naziva te TV koja nam već tri decenije ubija sve što je vredno i tradicionalno u zemlji. Ono što propusti ružičasta, to dočeka onaj Hepi – kepi na „srećnoj“. Kao šlag na tortu uvek dođe i ona TV koju svi plaćamo uz račune za struju. To je takozvani javni servis.

Elem, pre neko veče na tom „našem“ javnom servisu, pojavio se jedan od neuništivih i nesalomivih političara, koji je bio u svim vlastima u zadnje tri decenije, a koji je, naravno i uz trenutnog šerifa. Kao iskusan političar, pričao je ono što je hteo i u čemu se najbolje snalazi. U tome mu je svesrdno pomagala voditeljka.

Sve do prvih reklama, kada tehnika nije isključila mikrofone iz studija, gde je mogao da se čuje blagougodan razgovor između njih. A razgovor je razotkrio politiku javnog servisa, koji bi trebalo objektivno i pravovremeno da nas obaveštava o svemu što se u šerifovom i našem okrugu dešava. Tajni dogovor između voditeljke i političara u kome ga je voditeljka pitala o tome šta političar želi da priča i koga da spominje u nastavku razgovora pokazao je još jednom u kom grmu leži zec.

Nadajmo se da zbog ovog gafa neće stradati samo tehničari na javnom servisu.

Rade Đergović 

 

Exit mobile version