„I mi bi da omastimo prste“

PLJAČKA SRBIJE U VELIKOM STILU

Dok šabački naprednjaci zamajavaju građane izborima za Savete mesnih zajednica dotle njihove vođe i partijske kolege pljačkaju srpski narod u velikom stilu. Nova afera sa „kolegama“ Draganom J. Vučićevićem, glavnim i odgovornim urednikom provladinog tabloida “Informer” i direktorom ovog dnevnog lista Damirom Dragićem, vlasnicima 50 odsto firme „Ledena Lozica“, hladnjače koja se bavi otkupom malina jasno pokazuje da je jednoj manjoj grupi ljudi bliskoj porodici Vučić omogućeno da radi šta hoće i da pljačka koliko hoće.

Naravno tamo gde mogu. Međutim, postoje i neki gradovi, nažalost mali broj, kakav je i Šabac u kojima naprednjaci nisu na vlasti pa im je, naprednjacima, pljačkanje građana onemogućeno. A to boli. Naročito „eminentne doktore“ koji imaju „viziju“ ali koji su zbog svoje nesposobnosti tek u „trinaestom“ ešalonu (ko trinaesto prase) naprednjačke hijerarhije „masnih prstiju“!

Da poprave svoju „situaciju“ šabačke štetočine su se dosetile da „udare“ na mesne zajednice i tako pokušaju da uskrate pravo i mogućnost običnim građanima, koji se ne bave politikom, da, bar o nečemu, odlučuju. A i „prste da omaste“. Zamislite da „doktori“ i „medicinska sestra“, glasnogovogrnik mnogih naprednjačkih gluposti, odlučuju gde i kako će se trošiti pare od poreza na imovinu koje su, odlukom gradske uprave Šapca, date na raspolaganje građanima. Strašno!!!

Na prošlonedeljnim izborima za Savet mesne zajednice „Preki šor“ bilo je tragikomično gledati „ naučnog radnika – doktora“ i narodnog poslanika kako sa „spiskovima“ u ruci, od ranih jutarnjih sati, „kontroliše“ izlaznost naprednjaka. Još tragikomičnije ali i tužnije bilo je što je to isto radio i jedan lekar, direktor Opšte bolnice Šabac koji je kontrolisao „izlaznost“ radnika ove zdravstvene ustanove. Da sramota bude veća ni jedan od njih nije stanovnik Prekog šora. Ali to je stvar dostojanstva, poštenja i domaćeg vaspitanja.

Bilo kako bilo naprednjaci „pobediše“ i u ovoj mesnoj zajednici. To će im biti dobar šlagvort da na sledećoj sednici Skupštine grada trabunjaju o tome kako su građani Šapca njima dali poverenje u većini mesnih zajednica i kako oni treba da vladaju. I da troše novac građana. Uz podršku „nedefinisanih“ medija kakav je i „fantomski“ TANJUG koji je brže-bolje objavio vest: „SNS Šabac: Izbori za Preki šor – propast politike D.Petrovića”. Kakva glupost!

Međutim, ako analiziramo činjenicu da su naprednjaci na ove izbore „isterali“ sve što su, ucenama i pretnjama (uglavno vezanim za posao), mogli a to je negde oko 500 birača, što im je maksimum, jasno je da naprednjaci nemaju podršku većine građana Šapca te da je njihova euforija o „pobedi“ obično blebetanje.

Zato, poštovani sugrađani, kad budete slušali naprednjačke štetočine koji pričaju u vaše ime i lažu kako će vam, sa njima, biti bolje pomislite samo na jednu reč koja jedina, u ovakvoj situaciji, ima upotrebnu vrednost: „METLA“!

Ivan Kovačević

Exit mobile version