Građani imaju pravo da znaju

Prema izveštaju Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Srbije vodostaj Sava kod Šapca dostigao je 420 cm čime su se stekli uslovi da se uvede redovna odbrana od poplava. Sutra, 20. maja 2023. godine predviđa se da nivo Save dostigne 436 cm.

Građani Šapca još se sećaju poplava koje su se dogodile 2014. godine pa su s pravom zabrinuti. I očekuju od aktuelne vlasti da se oglase i informišu ih o trenutnoj situaciji.

A onaj koji bi to trebao da učini je, svakako, komandant Štaba za vanredne situacije grada Šapca, gradonačelnik.

Međutim, kako vreme odmiče verujem da i vrapcima postaje jasno da je osoba koja ovu funkciju obavlja za pristojnu novčanu nadoknadu, nelegalno naravno, potpuno nezainteresovana za zabrinutost građana a do Šapca mu je stalo kao do “lanjskog snega”.

To se najbolje može videti po informacijama koje se objavljuju na sajtu grada ali i onima koje se objavljuju na zvaničnom facebook profilu gradonačelnika.

Svako ko pomisli na će na njima naći neku relevantu informaciju shvatiće da je u zabludi ali i da osobu koja se predstavlja kao gradonačelnik građani i grad ne interesuju.

Njemu je važna isključivo lična promocija ali i da pokaže da je odani sluga svoje partije i predsednika.

I, tako, dok Sava nadolazi gradonačelnik za to ne mari već u svom kabinetu “sitne knjige piše” (po nalogu beogradskog taksiste) dajući bezrezervnu podršku Aleksandru Vučiću a najprimitivnije vređajući građane i svog prethodnika od koga je vlast preuzeo krađom i otimačinom.

Na taj način jasno pokazuje da je velika lažovčina i da je sve ono što je pričao pre otimanja vlasti (a to, ko Švaba tra la, la, ponavlja i danas) da će biti gradonačelnik svim građanima velika prevara i obmana.

Neko bi trebao da mu objasni da je i Nebojša Zelenović građanin Šapca i da bi, prema njemu, po vlastitom obećanju, trebao da ima bar malo poštovanja bez obzira na politička neslaganja.

Mada, ne znam da li Birmančević još uvek ima onaj, lažni (kod njih je sve lažno) pečat iz 2014. godine što bi moglo u mnogome da zakomplikuje stvar. Jer, u tom slučaju, komandant Štaba za vanredne situacije grada Šapca je dr. Boban Birmančević (ako je mogao onda može i danas) što abolira gradonačelnika od svake obaveze i odgovornosti.

Ivan Kovačević

Exit mobile version