Grad Šabac poželeo dobrodošlicu prvacima

prvaci 2Grad Šabac je ove godine obezbedio paketiće sa školskim priborom za 1.104 đaka prvaka koji pohađaju jednu od škola sa područja grada Šapca. Pokloni su učenicima uručeni prvog školskog dana, uz priredbu na gradskom trgu. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pozdravio je prvake i njihove roditelje i poželeo im srećan početak đačkog doba.

– Prvi septembar je najvažniji dan za svu našu decu i njihove porodice. Svi ga obeležavaju na poseban način, zato je važno da i Grad Šabac pokaže koliko nam je važno obrazovanje, koliko nam je stalo do toga da naša deca imaju dobro školovanje i pristojne škole u kojima se uči kao u Evropi. Mi želimo da naša deca u školama idu u jednu smenu, da imaju topli obrok i jedan sat fizičke aktivnosti dnevno. Da u školama provode više vremena i da uče strane jezike i programiranje. Ja sam siguran da mi kao grad to možemo da obezbedimo našoj deci, kako bi sutra bili sposobni da pobeđuju u borbi koja se zove život, poručio je gradonačelnik Zelenović.

I ove godine pripremljen je bogat program za prvake i njihove roditelje. Nastupio je hor Muzičke škole “Mihailo Vukdragović”, a zatim su imali priliku da pogledaju predstavu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Pored poklon paketića, Grad Šabac i Šabačko pozorište omogućiće svim prvacima i njihovim roditeljima da kupe karte za dečje predstave sa popustom od 50 odsto, uz karticu koju će svaki prvak dobiti u svom poklon paketu. Popust važi za sve dečje predstave u narednoj sezoni i ostvaruje se prilikom kupovine na biletarnici Šabačkog pozorišta, uz podnošenje na uvid đačke ili zdravstvene knjižice prvaka.

U akciji učestvuje i Biblioteka šabačka obezbeđivanjem besplatne članarine za đake prvake. Svoju člansku kartu, svaki prvak može podići u prostorijama Biblioteke šabačke – Pozajmno odeljenje za decu, svakog radnog dana od 7 do 20 časova, a subotom od 7 do 14 časova.

Exit mobile version