Gle, gle sve sama čuda

U sredu je svečano otvorena tradicionalna godišnja izložba Odeljenja za decu „Gle, gle sve sama čuda“. Inspirisana je značajnim jubilejom – obeležavanjem 100 godina od rođenja Duška Radovića. Izložba je realizovana u saradnji sa Osnovnom školom „Jevrem Obrenović“ iz Orida, koja je ove godine proslavila 190 godina trajanja, i polaznicima radionica Biblioteke šabačke.

Stvaralaštvo Duška Radovića poslužilo je kao inspiracija za radove svih aktera izložbe. Zahvaljujući Dragani Đurđević, nastavnici likovnog vaspitanja, uspostavili smo saradnju sa Osnovnom školom „Jevrem Obrenović“. Bibliotekarke su odlazile u posetu osnovcima, govorile o liku i delu Duška Radovića i tako su stvorena „sve sama čudesa“. Koristeći razne tehnike (crtež, dekupaž, kolaž, modelovanje) nastala su prava mala umetnička dela. Doprinos godišnjoj izložbi dali su i polaznici dramske sekcije pokazujući svoj talenat kroz radio-dramu „Kapetan Džon Piplfoks“, koju je bibliotekarka Gorica Rajičić učinila dostupnom i gluvim i nagluvim osobama koristeći znakovni jezik. Polaznici strip-radionice su priču o kapetanu Džonu Piplfoksu predstavili kroz pokretni strip, a Duška Radovića kroz interesantne karikature i portrete. U stvaranju izložbe učestvovali su i predškolci iz Vrtića „Maša“, polaznici programa „Korak u svet knjiga“.

Svi su radili sa velikom radošću i entuzijazmom pokazavši sav svoj talenat i kreativnost. Zadovoljni svi i svi srećni, važni i ponosni na otvaranju izložbe. Ponosna je i Biblioteka što daje šansu deci da se iskažu i pokažu u najboljem svetlu.

Hvala vam, dragi drugari, na ovako divnoj izložbi!

B.Bogojević 

Exit mobile version