Dramske grupe u šabačkim školama

pozoriste-2 Od 1. novembra u svim šabačkim osnovnim i srednjim školama počeće sa radom dramske grupe koje će voditi glumci Šabačkog pozorišta, dogovoreno je danas u Gradskoj kući na sastanku predstavnika Grada, ustanova kulture i direktora škola.

U narednom periodu u svakoj školi će biti organizovan kasting i opredeljen po jedan glumac Šabačkog pozorišta za rad sa odabranim grupama. Zoran Karajić, direktor Šabačkog pozorišta, očekuje da će do proleća svaka škola imati spremnu predstavu.

– Šabački teatarski pokret je akcija Grada Šapca i Šabačkog pozorišta koja bi trebalo da animira svu školsku omladinu, ne samo da gledaju, već da učestvuju u stvaranju. Jer učestvovanje u stvaranju je pravi podsticaj. Kada oformimo tridesetak dramskih grupa na teritoriji našeg grada, iz toga će proizići novi stvaraoci i nova publika Šabačkog pozorišta. A pozorište je mesto odakle se širi ljubav prema drugim umetnostima, rekao je Zoran Karajić.

Najmlađa odbornica u Skupštini grada Šapca Tamara Bastaja smatra da će kroz rad u dramskim grupama mladi zavoleti ne samo glumu već i književnost, što je važno za duhovni razvoj svakog mladog čoveka.

Dramske grupe biće formirane i u školama na seoskom području.

Plan je da svaka dramska gruma, sa pripremljenom predstavom, učestvuje na takmičenju koje bi bilo organizovano u aprilu, a da se pobednici i jednog i drugog takmičenja uključe u mrežu školskih takmičenja u Republici.

Exit mobile version