Dolazi vreme kafe kuvarica i ostalog „stručnog“ osoblja

Direktor JKP „Stari grad“ opravdao očekivanje

Pre neki dan, novi direktor JKP „Stari grad“, veliki stručnjak i nestranački kadar Srpske napredne stranke, obavesti nas da otkazuje već plaćenu pretplatu na „Podrinske“. Naravno, sam ovaj čin odmah nam je stavio do znanja o kakvom se „stručnjaku“ radi ali i jasno pokazao kave su marionete naprednjaci pozapošljavali na važna mesta.

Kako smo novom direktoru, u dopisu, objasnili da je JKP „Stari grad“ pretplaćen na „Podrinske“, kao i na drugi nedeljnik koji u Šapcu izlazi, i da je ta nevelika pretplata plaćena, mi imamo obavezu da do kraja ove kalendarske godine novine isporučujemo. I da ćemo to i raditi.

I, tako, jutros, kao i obično, odnesem novine u JKP „Stari grad“. I gle čuda, iz kafe kuhinje izleće, verovatno, kafe kuvarica i saopštava mi, možete misliti, da „oni“ više neće da uzimaju „Podrinske“ i da ih više ne donosom.

Uljudno joj objasnim, pitanje je da li ona išta razume i koliko je shvatila, da imam obavezu da „Podrinske“ isporučujem do kraja godine jer je pretplata plaćena.

– Džabe ih donosiš, nas 99% ne čita te novine – reče žena koju prvi put vidim.

– Ja ću ih ipak, kao obično, ostaviti – kažem joj.

Ona, besno, grabi novine, brblja nešto sebi u bradu i odnosi ih u direktorovu kancelariju. Da ih ne vide radnici. Oni što ne čitaju.

Da li ovo dolazi vreme, već viđeno u našoj istoriji, kafe kuvarica i drugog „stručnog“ osoblja koje će stajati na braniku odbrane direktora? Videćemo!

U toku dana naletim na jednog momka, školskog druga pomenutog direktora, i pričam mu ša mi se dogodilo. A njegov komentar me je prenerazio.

– Pa šta možeš da očekuješ od čoveka koji je, od velikog grada u kojem je studirao, upoznao samo dve ulice: onu kojom je išao do fakulteta i onu koja vodi do autobuske stanice!?

Bilo kako bilo novi direktor je opravdao očekivanja naprednjaka. „Pokazao je zube“, preko kafe kuvarice, prema novinama i novinarima. Za lepši i čistiji Šabac. I medijski mrak kojem Pajić Sportista i njegova kriminalna bratija teže. Ne shvatajući da je noć najtamnija pred svitanje!

NIJE SVE TAKO CRNO! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version