Dobro nam doš’o preCedniče naš!

Živim u Majuru i imam pravo da kažem:

Sutra će biti veliki dan za Majur i jedan sasvim običan dan za Šabac. Tačnije za Šabac će to biti odličan dan jer će ga još jednom njegov počasni građanin Aleksandar Vučić obići u širokom luku.

„Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obići će radove na izgradnji nove fabrike kompanije MINTH UnitedAlloy-TechEurope u Šapcu, nakon čega će prisustvovati svečanom otvaranju fabrike MINTH AutomotiveEuroped.o.o. u Loznici u četvrtak, 10. marta 2022. godine“, stoji na sajtu predsednika.

A kad predsednik završi svoje predsedničke dužnosti, kojih pethodnih dana ima baš mnogo, priznajem, on se orjentiše na stranačke. Primetio sam da ćemo uskoro svi imati golem problem, teško da ćemo moći da nađemo toliko radnika da se zaposli u svim kamenima temeljcima koje je položio predsednik. Čak i ako nam se vrate svi koji su otišli preko, pa kad vide koliko je lepo ovde, pa se vrate svojim ognjištima. Čak i tada. Ili je to samo varka pa ima mnogo više kamena temeljaca nego tih famoznih radnih mesta.

No, kad predsednik završi svoje predsedničke dužnosti, obiđe fabriku u izgradnji u Šapcu, otvori novi pogon fabrike u Loznici, prelazi na dužnost predsednika stranke i doslovce – obilazi Šabac. Predizborni skup, biće organizovan u Majuru. Ne u Šapcu, već u prigradskom naselju Majur, koje je Vučić toliko puta pominjao. Onomad je Majur za izbore za Savet Mesne zajednice dobio koncert Ace Lukasa. Isto tad, neki su dobili i batine, parkirane džipove ispred kuća, ali sve u svemu naprednjaci osvojiše ubedljivu pobedu i od tada „Vučići su iz Majura“.

Prethodnih nekoliko dana, lepo je živeti u Majuru. Prvih dana marta, mogli smo da osetimo sve ono što nikada nismo imali priliku, da osetimo čari života sa uređenom okolinom. Sa prvom naznakom da će Vučić baš u Majuru održati miting, krenulo se sa užurbanim radovima i šminkanju centra ovog prigradskog naselja. Drvoredi su orezani, trava ošišana, prašina sa trotoara i ulica počišćena, sve oprano cakum-pakum. Stiglo nam je i cveće, doduše „dan i noć“ sadi se u septembru i oktobru, kod nas je malo zakasnelo pa je stiglo tik pred proleće, da ne kažem pred dolazak predsednika.

Prošle godine u saobraćajnoj nezgodi, oštećen je i kružni tok ka Majuru, tek sada sasvim slučajno, popravljen je kako bi se predsednik stranke uverio da je sve kako valja.

Zli jezici kažu i da predsednik ne voli pse lutalice. Svi se sećamo kakvu je facu složio cuko kog je Vučić onomad pomazio po glavi. Članovi stranke se svesrdno trude da se to više ne dogodi, pa su sve lutalice, iz Majura pohvatane i smeštene, nadamo se u azil. Kad kažem nadamo se, kažem to sa razlogom, jer zli jezici kažu da ih danima drže u kavezu u kombiju. A to nije lepo. Ista situacija se ponavlja u svakom gradu u kom je prethodnih dana bio Vučić.

Skup ćete moći brzinom svetlosti da stavite i na instagram i fejsbuk uz hešteg „Mir. Stabilnost. Vučić.“. Zašto brzinom svetlosti, pa stigao nam je i repetitor. Montažni, odmah ispred zgrade Mesne zajednice. Da bude jače i bolje. Signal.

No, sve u svemu, lepo je danas živeti u Majuru, zato što su nam okrpili rupu na sred raskrsnice, pomeli prašinu i pikavce sa autobuskih stajališta i ispravili one dve žardinjere što su pale kad ih je neko zakačio autom. Sve to zahvaljujući nikom drugom do našem Predsedniku. Predsedniče, Majur je uz tebe, pogledaj kako smo ga sredili samo da se ti diviš i uživaš!

Đorđe Mijailović

Exit mobile version