Deset meseci „ugovorene“ vladavine

Od „trbe“ do „buraga“ – novi prilozi za „Čivijadu“

Evo, ovih dana, na prevaru uspostavljena vlast u Šapcu „svečano“ je obeležila, jubilarnih, deset meseci vladavine. Ne znam, nisam video, da je tog 23. avgusta nebo iznad našeg grada bilo obasjano vatrometom, ni da li je održana nekakva „kulturna“ ili „sportska“ manifestacija (mada bi opelo bilo prikladnije) ali, sa sigurnošću, znam da je Šabac, za dvojicu njegovih čelnika (Pajić&Pajić) istinski postao „grad budućnosti“.

Zapanjujuća je bliskost, i povezanost, dvojice dojučerašnjih, „ljutih“, političkih neprijatelja. Ružne i pogrdne reči, uvrede, omalovažavanja i pretnje (zatvorom) koje su, samo do „juče“ izgovarane sa skupštinske govornice ili pisane na društvenim mrežama, otišle su u zaborav. Oprostili su jedan drugom „ružnu prošlost“ i krenuli u bolju i svetliju budućnost. Zbog nas, zbog „naše dece“! Da Šabac bude „grad budućnosti“.

A rezultati njihove političke ljubavi vidljivi su na svakom koraku. Šabac je postao prljav i zapušten grad. Zaustavljen je razvoj grad, novac iz budžeta namenjen za zanosno najavljivane „kapitalne“ investicije kapitalno se investira u razvoj privatnih džepova onih koji su im vlast omogućili.

Sve se radi, i „gradi“, tajno daleko od očiju javnosti. Međutim, da je Šabac „grad budućnosti“ za bratiju Pajić&Pajić potpuno je jasno i sve vidljivije. Budžet grada je, očito, veoma „kaloričan“ pa su njihovi dojučerašnji „stomačići“ naglo porasli. Prošlogodišnja odela su im postala pretesna pa se dugme na sakou jedva može zakopčati (vidljivo na fotografiji). Naravno, uljuljkani „zlatnim dobom“ koji su im oni sa margina života pružili Pajić&Pajić ne shvataju da je „gojaznost“ bolest i da se teško i mukotrpno leči.

A, bojim se, kad shvate da će biti kasno!

25.08.2021.

Ivan Kovačević

Exit mobile version