Da li je „ključ“ grada u pravim rukama?

PROJEKAT „PODRINSKIH“„Šabac grad budućnosti“

Na konkursu za sufinansiranje medijskih projekata u Šapcu „uvaženi“ članovi Komisije ocenili su da projekat „Podrinskih“ nije u javnom interesu za građane. Naravno „uvaženi“ članovi komisije bili su samo „statisti u kukuruzu“ a odluka o raspodeli sredstava doneta je u kabinetu gradonačelnika Šapca i o tome je odlučivao član gradskog Veća zadužen za kulturu i informisanje. Naravno, svima je jasno da je sa trideset miliona dinara, novca građana Šapca, plaćena izborna kampanja Srpske napredne stranke u Šapcu i da su tim novcem, uz brojne funkcije, nagrađeni svi oni „novinari“ i botovi koji su u proteklih nekoliko godina preko, uglavno, društvenih mreža širili leži i mržnju medijskim prostorom Šapca, a i šire, kako bi omogućili nesposobnim naprednjacima da „osvoje“ Šabac.

Međutim, potpuno je jasno i to da ti „novinari“ i botovi, koji su svoje laži i mržnju, naplatili sa trideset miliona dinara novca građana Šapca, uz brojne dobro plaćene funkcije, apsolutno, ni za „zeru“, nisu doprineli „pobedi“ naprednjaka već je to učinila jedna potpuno druga grupa ljudi koja je, pre svega, kupovinom glasova, pretnjama i ucenama, vezanim za posao, uz pomoć policije koja nije reagovala kad je trebalo i sudija koji su svoje odluke donosili pod pritiskom „Beograda“. Ova istina navodi na jedno logičko pitanje: Ako su „novinari“ i botovi plaćeni sa trideset miliona dinara koliko novaca iz gradskog budžeta pripada onima koji su istinski zaslužni za krađu izbora i omogućavanje naprednjacima da vladaju našim gradom.

Mada, ako se zdravorezonski razmisli, ni svi ti „novinari“ i botovi, uz one koji su kupovali glasove, ili pretili i ucenjivali građane, pa ni uz pomoć nerazumnih presuda ili „ćutanja“ SUDA nisu uspeli da donesu „pobedu“ naprednjacima. Naime, lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ uspela je da osvoji „samo“ 36 odborničkih mesta od kojih je naprednjacima pripalo 33 odbornika. Veliki problem predstavljala je i činjenica da su neki od odbornika bili u inostranstvu i nisu mogli da prisustvuju Konstitutivnoj sednici Skupštine grada. Sve to navodi  na konstataciju da su naprednjaci „oteli“ Šabac tek onda kada je onaj lik sa Uba „ubedio“ Nemanju Pajića da se „prikloni“ naprednjacima a njegovim putem krenulo još nekoliko odbornika, uz „ozbiljnu“ nadoknadu. A da je Šabac „pao“ na jedvite jade svedoči i činjenica da se „porobljavanju“, do tada, jedinog slobodnog grada u Srbiji nije obradovao ni Aleksandar Vučić jer je nastavio da ga zaobilazi u „širokom“ luku. To je potpuno razumljivo jer je i sam Vučić svestan, zna koliko ga „pobeda“ u Šapcu košta, da su njegovi puleni u Šapcu apsolutno nesposobni.

Ovde se sada postavlja i pitanje kako sa tako nesposobnim rukovodstvom Šabac može da bude „grad budućnosti“ ali to u Beogradu nikog i nije briga. Važno je da je gradski budžet veliki i da će biti „mrsa“.

Ali kako Šabac nije samo njihov grad već je malo i naš, „Podrinske“ će kroz seriju tekstova ipak realizovati projekat „Šabac grad budućnosti“ jer je on u javnom interesu građana Šapca.

Građani imaju pravo da znaju odgovore na mnoga, suštinska, pitanja vezana za život u grada i šta ih to, sa ovakvom vlašću čeka u budućnosti.

Iz tog razloga pozivamo sve građane koji imaju nekakve probleme, ili su svedoci raznoraznih „nepravdi“ i urušavanja grada da nam se jave i da zajedno doprinesemo spasenju našeg grada.

Urednik „Projekta“

Exit mobile version