Čovek koji je zadužen da potpuno uništi Šabac

LIČNI STAV

Šabac ne pamti, u svojoj viševekovnoj istoriji, da je na čelu grada bila osoba koja je, za cilj svoje vladavine, imala zadatak da uništi sve vredno, tradicionalno i čestito što prva varoš Srbije poseduje. Gde se ta individua pojavi tu više „trava ne raste“.

Najnoviji primer je Biblioteka šabačka. Nekada je, za bilo kakvu manifestaciju, sala „Vinaver“ bila prepuna pa se program pratio čak i iz hodnika. Međutim, poltronski odnos rukovodstva ove kulturne ustanove prema rukovodstvu grada, kome je kultura misaoni pojam i „lanjski sneg“, na najboljem je putu da „brzinom munje“ sroza ugled stvaran decenijama. Naime, iznenada, svim medijskim kućama, i javnosti, iz Biblioteke šabačke stiglo je saopštenje da će gradonačelnik prisustvovati promociji jedne izuzetno vredne knjige. Ne znam što je to, i kome, bilo važno ali rezultat toga bila je činjenica da se te večeri u dvorani „Vinaver“ pojavio samo taj gradonačelnik i njegov član Veća zadužen za kulturu kao i nekoliko radnika biblioteke. Sramota koja se ne pamti.

Naravno, to „štetočini“ nije bilo važno niti ga je bio stid. Jer, „gospodin“ je odžao govor, dao izjavu, fotografisao se u sto poza (kao za knjigu „Figure veneris“) a „njegovi mediji“, koje obilato nagrađuje, sve su to „upakovali“ u neverovatnu laž koja će ostati kao obmana budućim generacijam.

Nije sve tako crno kao što izgleda, mnogo je gore!

Ivan Kovačević

Exit mobile version