Čorbast pasulj za svečani ručak

ZABORAVNA DIREKTORKA?

Briga o starima i nemoćnim licima postala je floskula i poštapalica kojom se koriste savremeni političari, uglavno, da prevare ove, slobodno mogu reći, „nesrećne“ ljude, odane glasače, zarad sopstvene lične koristi. A da je to tako može se videti na svakom koraku.

Najbolji primer sramnog ponašanja prema starim i nemoćnim licima je stanje u šabačkom Gerontološkom centru. O mnogim stvarima koje se dešavaju u ovoj ustanovi, koja sve više podseća na kazamat, mnogo smo već pisali ali ono što sve više zabrinjava je da se stanje onih koji u ovoj ustanovi žive iz dana u dan pogoršava. Mlada direktorka ove ustanove, „uvažena“ fukcionerka Srpske napredne stranke nikako da shvati i razdvoji obaveze direktorke i obaveze prema stranci koja ju je „obradovala“ ovom funkcijom.

Tako ova „napredna“ naprednjakinja koja, s pravom, očekuje da za glasove koje je skupila pretnjama i obmanama u Gerontološkom centru, bude nagrađena nekim „boljim“ radnim mestom. A dok se to ne desi cilj joj je da što više zagorčava život ljudima o kojima bi trebala da vodi računa, koji je za to dobro plaćaju, i da im omogući da im ostatak života bude, koliko toliko, bolji.

Ručak u gerontološkom centru

Zaboravila na Dan ustanove

Možda će neko pokušati da opravda ovu „naprednu“ direktorku, jer trenutno postoje i važnije stvari, za njenu stranku i nju, u gradu ali činjenica da je ona zaboravila da ustanova, koja joj je poverena, 26. oktobra obeležava 76. godišnjicu postojanja i da svi oni koji u njoj stanuju ili rade imaju pravo da taj dan malo svečanije obeleže. Ali, umesto „svečanog“ ručka, kakav je bio prethodnih godina, stanovnike Gerontološkog centra „obradovao“ je čorbas pasulj, kupus salata i sutlijaš. Mada, bilo je i krompir paprikaša.

Program aktivnosti objavljen ns sajtu Gerontološkog centra

E, sad, poštovani čitaoci, zamislite kakva je to direktorka koja „zaboravi“ kada je Dan ustanove u kojoj radi iako je program aktivnosti sačinjen krajem septembra i objavljena na sajtu Gerontološkog centra. U normalnim okolnostima ovo bi bio dovoljan razlog da podnese ostavku ali, kako živimo u zemlji, a sada i u gradu, koji je privatizovala Srpska napedna stranka reč SRAMOTA ne postoji.

Jelovnik

Kad partija na neko rukovodeće mesto postavi odanog „poslušnika“ koji teško da bi dve ovce na livadi mogao da čuva onda ne čudi što se sve raspada. Tim pre što takve neznalice u nekom trenutku umisle da su Bogovi. Tako je „napredna“ direktorka, da skrene pažnju na sebe, izrazila nezadovoljstvo jelovnikom u njenoj ustanovi. I, umesto da za novi jelovnik konsultuje struku, lekare, i korisnike ona je, onako pametna, odlučila da sama sastavi jelovnik. A rezultat njene „stručnosti“ je da za ručak korisnici Centra dobiju slatki kupus, kupus salatu i pečenu jabuku???

Međutim, oni kojima je još uvek ostalo malo vedrog duha a koji jedu ovakvu hranu kažu da to i nije tako loše jer od ovakvog ručka ne mogu da dobiju „zatvor“ ili tvrdu stolicu. Čak šta više.

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version