Celivanje predsednika

Zapisi iz pomračenog grada

(Novi prilozi za „Čivijadu“)

Eto, dočekasmo i to. Predsednik se napokon „odrekao“ svoje partije i postao čelnik svih građana. Naprasno, odjednom. Tek tako. Samo da Srbiji bude bolje.

Međutim, ovu veliku „žrtvu“ koju je na oltar našeg „boljeg života“ prineo veliki, najveći u istoriji, vođa nikako na pravi način da shvate njegovi dojučerašnji partijski drugovi. I nastavljaju da ga, i nadalje, svojataju. Mimo njegove volje. Kao da je On još uvek samo njihov.

Igrica se obrnula. Okolnosti su se promenile. A partijci nikako da shvate da su, na putu do srca predsednika, dobili ozbiljnu konkurenciju u običnim građanima. I, da, za iskazivanje ljubavi, više nisu dovoljna samo „saopštenja podrške“ koje im šalje onaj taksista iz Beograda a oni ih nevešto i nemušto prepravljaju, kako bi se stekao utisak da su pametni, potpisuju i objavljuju na društvenim mrežama.

Od sada će svoju ljubav morati mnogo žešće da dokazuju jer je postalo očito da „brže, bolje i jače“ više nije dovoljno.

Tim pre što već mesec dana, prvo petkom a potom subotom, na desetine, možda i stotine hiljada, „zapostavljenih“ građana dolazi pred prozor predsednika i ište od njega „ljubav“ koja im je do sada bila uskraćena.

Očito da je to toliko zbunilo i „pozitivno“ iznenadilo i samog predsednika da se jedva uzdržao da, onomad, ne otvori prozor i mahne im. Kao nekad. Međutim, nije to učinio plašeći se, valjda, da mu od prizora koji gleda i miline koja ga, zbog pogleda na toliku masu ljudi, obuzima ne pođu suze. „Radosnice“, naravno. A to bi zlobnici mogli pogrešno da protumače. Kao njegovu slabost.

I, tako, dođosmo u „ćorsokak“. Ko više „voli“ predsednika? Oni, bivši, njegovi, dokazani i odani, kojima je on za uzvrat poklonio svu blagodet ovog sveta ili ovaj „šljam“, „ološ“ i „hijene“ koje su se sad setile predsednika u nadi da će tu „blagodet“ prigrliti za sebe.

Dilema je Hamletovska!

Naravno, za sve postoji rešenje. I, nema sumnje, da će predsednik umeti da ujedini i izmiri dve „ljubavlju opijene“ strane i tako po ko zna koji put Srbiji donese „mir i stabilnost“.

Od nekih, „dobro obaveštenih“ likova, koji sve znaju, saznajem da će dosadašnje „poruke podrške“ otići u „istoriju“ a da će novi način dokazivanja i pokazivanja ljubavi, poštovanja i odanosti biti iskazivano celivanjem predsednika lično. Ali ne onog običnog, prostačkog, u ruku, usta ili obraz već mnogo modernijeg i prilagođenijeg vremenu u kome živimo.

Naime, priča se, da će uskoro predsednik objaviti najradosniju vest, u istoriji, za njegov narod koja će dovesti do boljitka, blagostanja i „ujedinjenja“ svih onih koji misle dobro Srbiji. Reklo bi se opštem moralnom i duhovnom preporodu. I opštoj radosti. Samo treba malo da se strpe i da uživaju u lepoti isčekivanja.

Nažalost, ja, „kao strani plaćenik i domaći izdajnik“, takozvani nezavisni novinar, koji preferira senzacionalizmu, otkriću vam, poštovani čitaoci, pre vremena, neke detalje veličanstvenog plana na kojem će „našem“ predsedniku pozavideti svi svetski lideri.

Nekako, u „udarnom terminu“, svakog radnog dana, a po potrebi i vikendom, odmah posle dnevnika pa do ponoći, uz TV prenos svih medija sa nacionalnom frekfencijom (razmatra se mogućnost da se prenos omogući i dugim zainteresovanim medijima) na terasi predsedništva biće organizovano celivanje predsednika u zadnjicu.

Ovaj čin započinjao bi osveštanjem pomenutog mesta od strane popova koji bi na taj način iskazivali svoj vid zahvalnosti čoveku koji je lično, svojim rukama, izgradio najviše crkava, opet, u istoriji.

Stručni žiri, u promenljivom sastavu (sem jednog, nezamenjivog), sačinjen od prekaljenih političkih analitičara imaće odgovoran zadatak da izabere najvećeg „ljubitelja“ predsednika za taj dan.

Propozicije kažu da će, pored biografije, odlučujuću ulogu na ocenu imati sladostrašće i zvučnost „celiva“!

Pobednik će biti nagrađen privilegijom da može da radi, radi, radi… (šta mu je volja)

Konkurs za učešće na ovom „takmičenju“, koji Srbiji treba da donese toliko željeno jedinstvo (u ljubavi prema predsedniku) predsednik će uskoro lično objaviti a od brzine prijavljivanja zavisi će i redosled takmičara.

Spremite se!

 

P.S.

Iz Koreje je procurila vest da je, saznavši za ovo, Kim Džong Un pokušao samoubistvo očajan što se on toga nije setio.

Takođe, u očaju su i oni sa „srećne“ a, naročito, oni sa „ružičast“ televizije. Ideja im je bila pred nosom. Mada, sumnja se, da je u ovaj „šou“, ozbiljno prste umešao onaj iz „Dezinformera“ i najbliži drug predsednika kako bi, u dogledno vreme, sva prava na ovaj najveći rijaliti, u istoriji, preuzela njegova televizija kojoj je svesrdno omogućeno da počne sa radom.

Jer, sve ovo, objketivno gledano, na njega i liči.

  1. jun 2023.

Ivan Kovačević

 

 

 

 

Exit mobile version