Čarobni stikeri*

Dragi moji,

sve što se ovih dana dešava u ovoj našoj Srbiji, svodi sa na prelepljivanje svega i svačega. Metod je razrađen do detalja. I što je najgore, funkcioniše, itekako… Pogodno tlo je nađeno, stvar se primila.

Krenulo je prvo sa stikerima, onim preko grba Srbije. Kao velika poBEDA je na sva zvona proslavljen sporazum sa kosovskim vlastima, da Srbi kada ulaze u Kosovo, moraju na svojim vozilima, klečeći, da  prelepe nekakvim stikerom, grb svoje države, Srbije. I tada mogu dalje, na srpsko, naše Kosovo… Ali, na to je odmah rečeno i to da Albanci i svi drugi koji žive na Kosovu, ne mogu u Srbiju sa oznakama Kosova, koje takođe moraju da prelepe… Čudo, ono neviđeno… Genijalno…  a suludo… Stiker broj jedan. Čarobni.

Onda je neka svetska grupacija istraživačkih novinara, objavila, među njima i naši iz KRIKA, rezultate tzv. PANDORA PAPIRA, po kojim dokazima je jasno utvrđeno da je srpski Ministar finansija, imao neke kompanije registrovane u poreskim rajevima, kupljena 24 apartmana u Bugarskoj, te da je na taj način, morao da bude procesuiran preko Agencije za sprečavanje korupcije i nadležnog Tužilaštva. Pominju se u tim Pandora papirima i još neka visoko pozicionirana imena, ali je u njihovu zaštitu odmah pokrenut jedan BLATOID (TABLOID), koji je prelepio stiker preko Pandora papira, svojim istraživanjem nazvanim VERITAS PAPIRI… I tako, umesto istrage najviših državnih činovnika koji su uhvaćeni dokazima u neistinama (čitaj, jasnoj korupciji), sada se poteže nekakav „lider opozicije“ i njegovi sumnjivi poslovi za koje ga niko nikada nije procesuirao, ali ga stalno optužuju medijski kerberi u službi vlasti… Stiker broj dva. Čarobni.

I kako je red u nas Srba, triput Bog pomaže. Nalepljen je evo i treći stiker. Jovanjica jeste luka na Svetoj Gori, ispod Atosa, ali i ime čuvene plantaže organske hrane, čiji je vlasnik optužen da je napravio jednu od najvećih fabrika marihuane. Kada mu je pre neki dan ukinut pritvor i omogućena odbrana sa nanogicom, krenula je priča koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Navodno je tadašnji Ministar policije, a današnji Ministar vojni, prisluškivao telefone predsednika i hteo da ga ruši sa funkcije, ubacivanjem navodno, njegovog brata u priču oko Jovanjice. Logična reakcija svakoga je da prepusti sudovima i tužilaštvima da ovo razreše i utvrde šta je od svega istina. Ali ne. U Srbiji, sve rešavaju blatoidi i analitičari u TV studijima, u pauzama rialiti programa, na kojima, kao na anesteziji, Srbija i Srbi žive… I tako, sada oni koji su otkrivali marihuanu i hapsili, idu na poligrafe i dokazuju da su nevini, a ovi koji su hapšeni i pominjani u aferi, toj ili drugim, bi da sude i hapse… Svako normalan vidi da je meta svih napada stiker afere, Ministar sa slikovitim nadimkom, vezanim za brisanje nosa, da se sve vrti oko njega i njegove „interne ekipe koja radi za stranu službu“, ali da se toj meti, zapravo ne dešava ama baš ništa. On je i dalje Ministar u Vladi Srbije i hijerarhijski drugi čovek Saveta za nacionalnu bezbednost…!!! O hapšenju, ni govora… Šta mislite, da li je i ovo stiker zaštite, čaroban, a delotvoran… jer da nije, ne čini li Vam se da bi sve bilo drugačije… Stiker broj tri…

Dok mi lepimo stikere preko svake afere i svakog problema, Kancelar Austrije je za par sati podneo ostavku, i već je postavljen drugi… a odlazeći će biti procesuiran zbog korupcije u vezi sa funkcijom. Sarkozi u Francuskoj je već osuđen… Premijer u Češkoj je izgubio izbore pre neki dan, zbog slične sumnje… Lepo. A mi… Nikom ništa… Pa šta, što bi neki rekli… Stvarno, pa šta…?

Sve Vas volim i pozdravljam.

*Stiker = nalepnica

Exit mobile version