Bazen još nije otvoren, a kad će ne zna se!

LIČNI STAV: zapisi iz pomračenog grada

Skoro dve godine, od danas do sutra pa do malo sutra lažni šabački gradonačelnik, koji je ovu funkciju zakupio od lakovernih i pohlepnih građana, preko svojih, takođe kupljenih medija (jer kod ovog čoveka sve je lažno i kupljeno), „urnebesno“ najavljuje da će, za svojega mandata građanima Šapca izgraditi otvoren bazen. Isti onaj bazen čija je izgradnja potekla od ideje Nebojše Zelenovića a koji je uradio i projekat, obezbezdio zemljište, građevinske uslove i ponudio građanima da ga zajedno urade.

Međutim, lakoverni građani poverovaše lažima da će im bazen, za džabe, uraditi najveća šabačka štetočina i tako, umesto da smo se već ovog leta kupali u tom bazenu, još uvek slušamo laži i obmane.

Sećanja radi

„Gradonačelnik nije uspeo da izmanipuliše građane da glasaju za izgradnju bazena”, istakao je na konferenciji za medije dr Aleksandar Pajić, šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada, koja je novouvedenu raspodelu sredstava okarakterisala kao jednu od prevara lokalne vlasti, da bi iz procesa odlučivanja eliminisala legalne savete mesnih zajednica, jer ih je na mesnim izborima podržao SNS.

Tekst pod naslovom „Život važniji od otvorenog bazena“ autor Miroljub Mijušković, objavila “Politika” u utorak, 10.12.2019. godine.

Naravno, potpuno je razumljiva želja „vladimiračkog delije“ da po bilo koju cenu bazen bude što pre pušten u rad, pa makar skarabudžen, kako bi dotični u svoju lažnu biografiju upisao da je taj bazen baš On otvorio. „Prvi put u istoriji“. Tim pre što, možda, na fakultetu nije naučio da pliva ili skija ali ga je njegov predsednik, po ubrzanom kursu, naučio da „leti“. I, tako, dok mu onaj „bezobrazni“ Bajić, polako ali sigurno, otima mogućnost da se slika (služba u crkvi, futsal turnir) lažni gradonačelnik se priprema da građanima Šapca pokaže svu raskoš veštine koju ga je njegov predsednik naučio. I da „odleti“ u … Samo da pre toga On otvori bazen jer Bajiću nije verovati. A možda se i mandat skrati…

Ali ono što je najpoznatiji šabački neplivač trebao da zna, a nije, je da izgradnja bazena nije isto što i asfaltiranje nekoliko desetina kilometara „biciklističkih staza“ po šabačkim selima gde „izvođač“ radova može da bude neverovatno „dobar“ ako samo za malo smanji širinu puta ili debljinu asfalta. Ili u taj asfalt doda malo više kamena. Kod gradnje bazena je to malo teže pa zato i ne čudi što gradnja kasni. Mada, vreme će pokazati koliko dugo će ovaj bazen izdržati.

Ali koga je to briga…

Ivan Kovačević

Exit mobile version