Aprilske nagrade „državna tajna“

LIČNI STAV

Još jedna „obaveza“, nasleđena iz prethodnog režima, „pritisla“ je trenutnu šabačku vlast. „Dan grada“ je očito nerešiv problem sa kojim čovek koji se naziva gradonačelnik ne zna šta da radi. A ni nesposobna ekipa koju je okupio. Naravno, činjenica da se za obeležavanje Dana grada Šapca ne može reći da se organizuje „prvi put u istoriji“ jasno pokazuje da je on postao nebitan. Jer, nisu ga izmislili oni.

I, tako, ovaj značajan dan za naš grad obeležiće samo „rutinske“ manifestacije šabačkih kulturnih ustanova i pojedinci koji su ga iskoristili da iz budžeta „isisaju“ neku lovou.

A koliko je, ovoj vlasti, Dan grada „nebitan“ svedoči i činjenica da još uvek nisu objavljeni dobitnici „Aprilskih nagrada“. Prošle godine je to bilo „pompezno“. U smislu iskazivanja vrhunskog „poltronstva“ prema Aleksandru Vučiću koji ih nije udostojio ni dolaskom u Šabac da ovo veliko priznanje primi. Kako tada tako i od tada.

I šta sad?

Verujem da su „vrhovni“ i onaj njegov zadužen za kulturu u problemu. I da zbog toga i kasni ova objava. Jer, kome dodeliti „ključeve grada“ a da ne ispadnu smešni. Kao onomad.

Mada, možda je pred „KomEsijom“ velika dilema: da li postupiti po „uverenju“ o „zasluzi“ i ključ, sa svim onim što uz to ide, dodeliti onom mešetaru iz Uba koji je obilato pomagao u „krađi“ izbora i neprincipijelnom formiranju vlasti ili taj ključ dodeliti gradonačelniku lično. To bi bilo „prvi put u istoriji“ da gradonačelnik dobije ovu nagradu, a svi znamo koliko on taj „ključ“ voli jer se odmah po uzurpaciji vlasti slikao sa njim. Pa evo prilike da se opet „slika“ a i da mu ekipa koju je okupio iskaže zahvalnos.

Ali, šalu na stranu građani Šapca imaju pravo da znaju ko su dobitnici ovih prestižnih priznanja. I zato sam se odlučio da na brzinu „sklepam“ ovaj teks kako bi „pogurao“ vlast da ovu informaciju javno objavi. Iz iskustva znam da oni rade samo na „gurku“ ali i da čitaju „Podrinske“ pa očekujem da se vrlo brzo i oglase.

Što bi i bilo u redu!

Ivan Kovačević

Exit mobile version