Andrija Milošević novi predsednik Čivijaške republike

I završi se ova, 53. Čivijada. Daleko od očiju javnosti (daleko od srca) kao da je gubava. Ono što je veoma zanimljivo je to da informacija o ovom događaju nema ni na zvaničnom sajtu grada ni na zvaničnoj fejsbuk stranici gradonačelnika. Iako je i on, gradonačelnik, bio na inauguraciji novog predsednika Čivijaške republike, pa čak se i slikao (jer to jedino i zna da radi) sa njim uz uobičajeni kiseli osmeh. Ovo dodatno potvrđuje moju trvrdnju da je farsa sa ovogodišnjom Čivijadom, i pored izričite zabrane komadanta i Kriznog štaba, održana samo da se smeni Majić. Naravno, po naprednjačkim metodama – nelegalno!

A da se ipak nešto desilo svedoči štura objava na zvaničnoj fejsbuk stranici predsednika Skupštine grada Šapca poduprta sa nekoliko fotografija koje dodatno sramote ovu manifestaciju.

-U okviru prilagođenog programa 53. Čivijade predsednik Čivijaške republike imenovan je večeras u Šabačkom pozorištu. Glumac Andrija Milošević služiće čivijaškom narodu narednih godinu dana koliko će mu trajati predsednički mandat.

Čivijaški ključ predsedniku Čivijaške republike uručila je Nađa Gligorić, direktorka Turističke organizacije grada Šapca, a novi predsednik je u čivijaškom duhu obećao da neće uraditi ništa, čak ni ono što su drugi obećavali, što je, kako kaže, pošteno od njega.

Ovogodišnja 53. Čivijada usled pandemije koronavirusa održava se, kao i predhodne godine, u prilagođenom formatu a pod sloganom „epidemija osmeha“ – piše na fejsu Nemanje Pajića.

Oni ili mi – MARŠ IZ ŠAPCA!

Ivan Kovačević

 

Exit mobile version