Ambasador Indonezije u Srbiji posetio Šabac

img_5583-1_resize

Ambasador Indonezije u Srbiji Harry Kandou boravio je u utorak u poseti Šapcu i sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem razgovarao o mogućnostima ekonomske saradnje te zemlje i grada Šapca. U delegaciji indonežanske ambasade bili su drugi sekretar i politički savetnik Ambasade Reza Wiranataatmadja i drugi sekretar i ekonomski savetnik Ambasade Amelia Tampubolon. Sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović i saradnik za privredu Violeta Šestić.

Ambasador je podsetio na višedecenijsko iskreno prijateljstvo Indonezije i Srbije, i podršku njegove zemlje suverenitetu i integritetu Srbije. Privredna saradnja dve zemlje ozvaničena je nedavnim sastankom na najvišem državnom nivou, kada je potpisano nekoliko međudržavnih ugovora.

-Cilj moje posete Šapcu je da se informišem o ekonomskim potencijalima grada, kako bismo realizovali dogovore o privrednoj saradnji postignute između indonežanskog i srpskog predsednika. Ubeđen sam da saradnja indonežanskih investitora i grada Šapca ima dobru perspektivu. Od kolega ambasadora u Beogradu dobio sam informaciju o odličnim rezultatima poseta Šapcu, i zato sam odlučio da dođem. Posle razgovora sa gradonačelnikom čvrsto verujem u otvorenu i uspešnu saradnju moje zemlje i grada Šapca- rekao je ambasador Indonezije u Srbiji Harry Kandou nakon sastanka u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Zelenović je predstavio privredne potencijale Šapca i prednosti šabačke industrijske zone. On je naglasio da je Šabac pouzdan partner i fleksibilan u pogledu zahteva investitora.

-Indonezija je zemlja u razvoju i ima vrlo dobru saradnju sa Srbijom, i zato smo ponudili sve naše kapacitete, odnosno promovisali potencijale Šapca. Najviše smo razgovarali o ekonomiji i mogućim investicijama u našem gradu. Generalno, investitori ne poznaju dobro okolnosti u Srbiji, ali zato smo tu, da tu sliku popravimo i unapredimo. Otvoreni smo za saradnju, ovo je grad preduzetnika i ljudi koji razumeju poslovne potrebe i koji mogu najbrže i najbolje da odgovore zahtevima investitora. Kao gradonačelnik, garantujem brzu i efikasnu administraciju i komunalno opremljeno zemljište. Posao nije samo pojedinačna poslovna investicija već zajednički, društveni projekat, u kome, pomažući investitoru, učestvuje i lokalna zajednica- naveo je Zelenović i dodao da je zadatak obe strane da obezbede dobre poslovne uslove za nove investicije.

Gradonačelnik je informisan o željama i mogućnostima indonežanskih investitora da ulažu u Šapcu, i pozvan na Međunarodnu izložbu trgovine koja se od 12. do 16. oktobra organizuje u Indoneziji, kako bi ostvario direktan kontakt sa investitorima.

D.Dimitrijević

Exit mobile version