“Abakus” donirao razvojne programe za šabačke osnovce

ab-1Centar za obrazovanje „Abakus“, u saradnji sa Gradskom upravom grada Šapca, danas je direktorima šabačkih osnovnih škola uručio 24 vaučera za pohađanje „Suan pan“ programa mentalne aritmetike. Jedna od glavnih karakteristika ovog programa je njegov interaktivan karakter – deca uče i u isto vreme se zabavljaju zahvaljujući didaktici i metodologiji u kojoj igre imaju važnu ulogu. Program je namenjen deci u razvojnom periodu od pet do 14 godina i traje osam meseci. Rezultati programa su brojni i dugoročni, od poboljšanja sitne motorike do mogućnosti odvojene pažnje.

Dr Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika Šapca za obrazovanje, zahvalio se “Abakusu” na inicijativi i pozvao ostale društveno odgovorne organizacije da sličnim akcijama podrže rad obrazovnih ustanova u Gradu.

– U želji da pružimo podršku osnovnim školama u gradu, na inicijativu škole „Abakus“, danas smo organizovali podelu 24 vaučera šabačkim školama. Na ovaj način po jedan učenik svake osnovne škole će imati mogućnost da godinu dana besplatno pohađa program Mentalne aritmetike, posebnog načina učenja koji stimuliše decu da pojmove shvataju bez upotrebe, računara, papira, olovke, kalkulatora, naveo je Stojićević.

Ukupna vrednost donacije iznosi 1.300.000 dinara.

 

Exit mobile version