A od gradonačelnika – ni traga

Šabac bez Domaćina

Živimo u vremenu u kojem se surovo obračunavamo sa prirodom. Ali, ni ona nam ne ostaje dužna. Sve češće su olujne nepogode koje ostavljaju veliku štetu na objektima ali i na drveću. Nažalost od ove pošasti nije izuzet ni Šabac. Samo u poslednjih mesec dana doživeli smo dve ovakve nepogode koje su ostavile veliku štetu i posledice.

To nije ništa neobično ni strašno i, verovatno će se sve češće događati. Međutim, strašnija vest od ove nepogode je da Šabac nema Domaćina. Nema čoveka, iako ima nekakvog gradonačelnika, koji misli o “svom” gradu i “svojim” građanima. Da li zbog njegove nesposobnosti i neodgovornosti ili zbog činjenice da je i sam svestan načina na koji je došao na ovo mesto te da je, za građane Šapca, nepoželjan, ovaj čovek nikako da izađe iz svoje “zlatne” kancelarije (osim kada su interesi njegove partije) u kojoj se svakodnevno “moli” pred “ikonom” Aleksandra Vučića za svu “milost” i “korist” koju je od ovog “živog sveca” dobio.

A ove prirodne nepogode bile su idealna prilika da se pokaže u javnosti, da obiđe oštećene delove grada i da građanima, koji su pretrpeli štetu, pruži podršku.

Jer, ovako, ispada da je nova šabačka vlast na čelu sa ovim i ovakvim gradonačelnikom veća nepogoda od ove prirodne.

Exit mobile version