Korona kviz

Rijaliti Srbija

Kvizovi su odavno zabava miliona. I u svetu i kod nas. I na televizijama kao i na privatnim, kućnim, okupljanjima. Svi se sećate legendarne Kviskoteke a Slagalica je i dalje najpopularnija emisija na Javnom servisu. U ovo vreme vladavine virusa kovid19 hajde da kao u nekakvom kvizu postavimo pitanja koja nas se danas i ovde itekako tiču, od Vrhovnog Virusa do Tebe, poštovani čitaoče ove kolumne. Pa, evo ovako :

  1. Zašto ovde (u Srbiji) imamo tako mnogo vakcina a tako mali odziv građana za vakcinaciju (između 10-15 procenata), u isto vreme svakodnevno raste broj inficiranih i pacijenata u bolnicama?
  2. Kako to da iako ovi iz vlasti tvrde da smo skoro u svemu najbolji na svetu u vreme pandemije imamo najveći broj preminulih lekara od kovida u odnosu na sve ostale?
  3. Ako su gotovo sve evropske države primenile najrigoroznije mere u suzbijanju Korone i pozatvarale skoro sve što postoji pa i svoje granice, zašto su kod nas „kopaonici“ i „zlatibori“ popularniji nego ikad a građani se ponašaju kao da sutra ne postoji?
  4. Jesu li tačne ocene mnogih stručnjaka iz oblasti epidemiologije da je soj naprednog, takozvanog acosrbijanskog virusa, mnogo zarazniji i opasniji od svih sojeva kovid virusa zajedno?
  5. Da li u slučaju obolevanja od strašnog virusa pomaže članska karta SNS-a koja se nosi blizu srca i zašto ne?
  6. Ako već možemo da biramo vakcine kao na „švedskom stolu“ da li to znači da ćemo uz antitela dobiti i švedski standard, jednog dana?
  7. Dok stojite u redu da primite prvu dozu vakcine osetite da vas je virus napao, iznenada s leđa. Da li ćete tražiti da vas ostali „čekači“ puste preko reda ili ćete preskočiti prvu i odmah primiti duplu drugu dozu pa nek’ ide život?
  8. Da li je to što je Doktor Smrt (Lončar) istaknuti član našeg Kriznog štaba dobra ili loša vest za sve one koji ne nameravaju da se vakcinišu?
  9. Naš predsednik, Vrhovni (anti)Virus još uvek se nije vakcinisao. Da li to On zna nešto što mi „obični“ ne znamo i zašto da?
  10. Jesu li veće ili manje šanse da čovečanstvo u dogledno vreme pobedi zlosretni virus ili da srpska opozicija pobedi Vučića na izborima? Pitanje je retoričko.
  11. Da li će poput virusa koji stalno mutira i neki naši (uglavnom naprednjački) političari mutirati pa postati, bar neki od njih, pristojni i normalni ljudi?
  12. Ako znamo da se virus prenosi sa čoveka na čoveka kapljičnim putem, da li onda treba zabraniti sve naprednjačke tabloide i ružičaste televizije koje konstantno pljuju (i tako šire zarazu) po svima koji nisu ljubitelji Vođe i njegove kriminalne ekipe prijatelja?
  13. Da li su antivakseri u većini glasači Srpske napredne stranke koji su neoprezno potrošili onih 100 evrića što im je Gospodar, sve od svojih usta odvajajući, poklonio na lekove za neke glupe, obične, bolesti pa im vakcina protiv Korone dođe kao „pogača na ‘lebac“?
  14. Da li se pripadajuća doza vakcine mora potrošiti za života ili se može ostaviti u nasleđe potomcima ili bliskim stranačkim saborcima?
  15. Ako Bog postoji da li bi i koju vakcinu primio i da li baš u Srbiji gde već imamo i boga i batinu, Porfirija Prepodobnog Acu Čipuljićskog?
  16. I vrapci na grani znaju da od ove pandemije farmaceutske kompanije enormno profitiraju i da im odgovara da ovo stanje „nove normalnosti“ što duže potraje. Nije li isti slučaj i sa Acom Srbinom i njegovom kamarilom?
  17. Ko se vakciniše može da se zarazi virusom kovid19 a ko se ne vakciniše može a ne mora da se zarazi dotičnim virusom. U čemu je fora? Upozorenje : ovo je trik pitanje.
  18. Ako nas Krizni štab zamajava, laže i maže, o broju inficiranih i preminulih od strašno smešnog virusa evo već punih godinu dana, da li to znači da nam je onda potrebnija istina umesto vakcina kao efikasnijeg sredstva u borbi sa „nevidljivim neprijateljem“?
  19. Ako se jednog lepog dana i naš Firer vakciniše, da li će taj dan biti proglašen za državni praznik?
  20. Da li se rizik od dobijanja virusa Korone smanjuje ako ćutimo i trpimo budale na vlasti ili ako progovorimo o onome što nam se događa, pa makar i na dupe?

Tačne i sve ostale odgovore možete poslati na adresu Uprave vodovoda, do kraja godine ili sveta, kako vam drago.

Dragan Karalazić

Exit mobile version