Životinjska farma uživo

1

Poštovani sugrađani, zgrožena sam nad poslednjim dešavanjimau «Jevremovoj». Naježila sam se. Jesu li ovo jahači apokalipse? Kauboji?

Meni pada na pamet jedan drugi biser svetske književnosti: Životinjska farma, Orvelova. Likovi su magarac i koze, guska: v.d, sekretar, pedagog i pomoćnik direktora.

Test da proverite vaš IQ: povežite životinju sa ličnošću.

Oni pripremaju teren za kauboje. Oni žare i pale „Jevremovom“. Bruka i sramota za elitnu školu u gradu. Da ti se stomak prevrne, da plačeš i udaraš glavom. Samo kada su sitne duše „Jevremove“, mediokriteti, nesoj, nepripadajući svet dočekali svojih 5 minuta, da pokažu šta znaju. O, Bože?

Nema više finoće… došlo je vreme da na ološ udariš isto tako. Nema više „da tepanje bude korektno, bez neki ciganski fazoni…“

Nema, bre, taj svet stida, srama, ličnosti, dostojanstva, časti. Ološ, ološ nam se zapatio u Jatagan-mali, našoj maloj enklavi. Da li je moguće da ćemo im dozvoliti ovo? Jatagan-malci, stisnimo redove, branimo našu školu! Ima nas više, možda su moćniji,  prevejaniji svakako jesu, ali nisu brojniji. Još uvek. Ovo je samo šačica jada i bede koji su zaigrali oko plena. A plen je NAŠA ŠKOLA.

Mladi nastavnici, razmislite. Kad jednom prodate dušu đavolu, više povratka nema. I vi i vaša porodica i unazad i unapred, vlasnici ste nesoja. Ima mesta pod kapom nebeskom i za pošten svet. Sačuvajte svoju ličnost, da vas koze i magarci ne gaze…

Džeraldina Bruks

Facebook komentari

Discussion1 коментар

 1. Ovo je komentar gradske vlasti uz pomoc Jelene Jevric.
  Posto nije dobila podrsku zaposlenih i nas roditelja zloupotrebom sluzbenog polozaja sad je pokazala svoje pravo.lice Jevricka i Zelenovicevi.
  Sad ste Vi zaposleni svinje i domace zivotinje.
  ETO KOGA SMO PODRZAVALI.
  HVALA BOGU DA SMO SE NA VREME DOZVALI PAMETI.
  AJMO JEVRICKA SAD LEPO U ODELJENJE.
  A STA JE SA ZLOUPOTREBOM SLUZBENOG POLOZAJA I PRONEVEROM NOVCA?

Leave A Reply