Zimska matematička škola u OŠ „Nikolaj Velimirović“

1

img_5850_resize

U Osnovnoj školi „Nikolaj Velimirović“ od trećeg do petog januara održana je tradicionalna Zimska matematička škola za učenike od četvrtog do osmog razreda. Više od 130 učenika iz Šapca i okoline vredno su vežbali nove zadatke i obnavljali stečena znanja iz matematike.

Matematički kamp se u ovoj školi organizuje leti i zimi, a neki od učenika koji su pohađali kamp danas studiraju na prestižnim univerzitetima u Evropi i Americi. Među predavačima su se upravo našli bivši učenici kampa, a nekoliko njih su sada učenici Matematičke gimnazije u Beogradu. Miloje Joksimović je treći razred gimnazije, a ovo je treća godina kako je u ulozi predavača.

img_5864_resize-Od trećeg razreda osnovne škole priključio sam se kampu i svake godine do završetka škole učestvovao u njemu. To mi je mnogo pomoglo da zavolim matematiku i odlučim da mi ona bude primarno interesovanje. Želim da kampu na ovaj način vratim sve što mi je pružio i da podstaknem decu da zavole matematiku kao što sam je ja zavoleo- rekao je Joksimović.

Kamp je posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i pohvalio entuzijazam osnovaca, koji su rešili da nadograde svoje znanje i dodatno uče.

-Ponosan sam što više od decenije ovaj kamp okuplja mlade i vredne ljude. Ovo je samo jedan od primera kako škole i Grad Šabac brinu o obrazovanju dece. U planu je da već u februaru, za vreme zimskog raspusta, organizujemo Naučni kamp na kome bi osnovci unapredili svoja znanja iz fizike, hemije i maternjeg i stranih jezika. Verujem da Šabac može da postane centar nauke za sve osnovce. Uz podršku Centra za promociju nauke, planiramo da najpre organizujemo Naučni klub, a zatim i Centar za nauku na Letnjikovcu, gde bi bili obezbeđeni svi potrebni uslovi za rad mladih naučnika- rekao je Zelenović.

Bez obzira na to što su praznici, učenici su bili oduševljeni vremenom provedenim u školskim klupama, jer je bilo i pauza na kojima su se družili, razmenjivali znanja i iskustva. Budući da im krajem meseca, 23. januara predstoji školsko takmičenje za učenike od trećeg do osmog razreda, značiće im i kao dobra priprema, jer će dobar deo njih učestvovati na njemu s željom da ostvari što bolje rezultate.

D.D.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

 1. Koliko čovek voli da se slika. Nije bitan povod. Fali samo cveće i ružičasta pozadina da pokrije sivi grad.
  Ali stvari su onakve kakve se njima čine! Ko smo mi da mislimo?
  A baš kada smo bili uvereni, da su murali pokrili sivilo grada, desi se i taj mali mobing direktorke jedne škole u gradu.
  Kao da je to novost…
  To je možda novost jedino za dete ili članove GU koji nikada, ali nikada nisu čuli za takav slučaj.
  Nisu ni učestvovali u jednom takvom delu, (a baš se setih svog slučaja).
  Volela bih da vidim sliku prvog čoveka grada, sa bar sto gradjana, koje je on zaposlio.
  Volela bih da vidim i neki “Konkurs”, ali onaj bez slike i rezervacije.
  To je već “Meritokratija”, a u ovom gradu mi nismo svi jednaki.
  Političari,
  ne slikajte se više, jer ćemo tada znati da ste nešto stvarno uradili za ovaj grad.

Leave A Reply