Zemaljski dani teku

Penzija – početak

Jeste sve poskupelo, naročito hrana, ali šta vas briga – dobili ste povećanje penzija do kraja ove godine od 9% i još 11% od januara Srećne nove 2023. godine i neka sada vidi ta pošast zvana inflacija šta će i kako će.

I mi penzioneri konja za trku imamo, misli prosečan srpski penzioner, u stvari i mi i svi ostali građani i građanke zemlje Srbije imamo Predsednika što ga niko nema pa zato za nas, za naše malo pleme, nema i neće biti zime. Dobro, nećemo ići po kući baš u donjem vešu, razgolićeni takoreći, ali to je više zbog reume i ostalih neprijatnosti koje prate ljude u Trećem dobu a ne zbog, daleko bilo, lošeg grejanja ili nedajbože štednje struje. Samo da je ima a u vezi računa već ćemo se nekako snaći.

Do sada smo pregrmeli sve moguće i nemoguće što nas je snašlo – ratove, sankcije, hiperinflaciju, bombardovanje, restrikcije električne energije i istinitih i pravovremenih informacija, preživeli smo i Slobu i Trampa pa ćemo valjda i Putina i Acu Nenadjebivog. Samo da rata ne bude. OK, u prodavnice idemo samo u krajnjoj nuždi, hodamo tamo kao po minskom polju jer nikada se ne može sa sigurnošću znati odakle vreba neka nova, viša, cena bilo kojeg artikla koja nam može eksplodirati u facu, ni tzv. akcije nisu više što su bile ali su zato naše reakcije – šok i neverica. Ipak, najvažnije je da smo živi i zdravi. U redu, živi, više-manje. A bili bismo bar malo zdraviji da nije onih silnih nadrilekara i ostalih čudaka po televizijama sa nacionalnom frekvencijom koji nas svakodnevno i ovako zbunjene dodatno sluđuju glupim i praznim pričama. Nije im bilo dovoljno što su svojim baljezgarijama ugrozili hiljade života u vreme pandemije virusa Kovid 19, oni nastavljaju tamo gde su stali, gori nego ikada. Kome li to odgovara?

Sve u svemu, samo polako i opušteno, provedite lepo praznike sa onima koje volite i koji vole vas (ako ima takvih to vam je bonus), nazdravite sa čašama punim bilo čega što vam prija (ne zaboravite redovnu terapiju) i nemojte se nikad predavati, uprkos svemu što vas muči, plaši ili nervira. Uživajte u mirovini. Vi ste svoje bitke vojevali i izgubili, neka sada omladina bije neke svoje (unapred izgubljene) bitke. Kako god, zemaljski dani teku. Srećna Nova, Hristos se rodi i… znate već.

Dragan Karalazić  

Exit mobile version