Zelenović: Vučić se krije od Saveta Evrope

0

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sastao se danas sa šefom misije Saveta Evrope u Srbiji Tobijasom Flesenkemperom. Na sastanku je konstatovano da Vlada Srbije još uvek odbija postmonitoring misiju Saveta Evrope o stanju demokratije u Srbiji, a posebno o situaciji u lokalnim samoupravama.

Zelenović se u razgovoru sa Flesenkemperom osvrnuo na posetu predsednika Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Lin Verbek Beogrdu, koja je organizovana nakon što je Zelenović u Savetu Evrope govorio o pritiscima na opštine i gradove u kojima na vlasti nije Srpska narpedna stranka. Lin Verbek je tada rekao da će o stanju u Srbiji biti organizovan postmonitoring, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave je tu informaciju demantovalo.

„Verbek je jasno rekao da je na sastanku sa ministrom Ružićem razgovarao o uvođenju postmonitoring misije u Srbiji. Ministar Ružić je to prvo prihvatio, a onda je dobio packe od vrha države i postmonitoring misija nije prihvaćena, što se nikada u istoriji Saveta Evrope nije dogodilo. To je diplomatski skandal koji još uvek nije ispravljen.“, rekao je Zelenović.

„Danas vlast priča o navodnoj spremnosti da organizuje poštene izbore, a zapravo je zabranila Savetu Evrope da pošalje misiju koja bi utvrdila čime se sve vlast služi u gušenju osnovnih demokratskih sloboda. Zato je jasno da u Srbiji nema ni demokratije ni izbora, sve to je Vučićev cirkus koji ima samo jedan cilj – opstanak na vlasti po svaku cenu.“, zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Beograd, 8. novembar 2019. godine

ZAJEDNO ZA SRBIJU

Informativna služba

Facebook komentari

Leave A Reply