Zelenović: Umesto za estradne zvezde, novac za decu i mlade bračne parove

0

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da u tom gradu neće biti organizovanog dočeka Nove godine zato što postoje neuporedivo važnije stvari u koje je potrebno uložiti novac građana. “Umesto za honorare estradnih zvezda, budžetski novac smo opredelili za Fond za decu obolelu od teških i retkih bolesti i za finansiranje vantelesne oplodnje za mlade bračne parove. To je samo jedan od primera kako se vodi odgovorna politika prema deci i mladima.” – naglasio je Zelenović

“Pitam vlast u Srbiji: koliko miliona evra koji pripadaju građanima će u novogodišnjoj noći biti potrošeno na estradne pevačice, bine, ozvučenja i vatromete?” – upitao je Zelenović.

“U ovako teškim ekonomskim okolnostima, neprihvatljivo je i nemoralno izdvajati astronomske honorare za zabave na gradskim trgovima. Nažalost, puna istina je da vlast narodnim novcem kupuje naklonost estrade da bi pevačice i starlete javno podržavale Vučića u izbornim kampanjama i na stranačkim skupovima.” – naglašava Zelenović.

“Zato pozivam vlast da otkaže sve novogodišnje proslave, i da taj novac građana Srbije usmeri ka lečenju bolesne dece, ka osobama sa invaliditetom i mladim bračnim parovima. To je odgovorna politika. Zato što nje nema, imamo pravi egzodus, masovno bežanje iz zemlje ne samo mladih i obrazovanih već i kvalifikovanih radnika: ljudi ne žele da žive u zemlji sa poremećenim sistemom vrednosti, neće da žive u zemlji u kojoj nema perspektive.” – zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Beograd, 28. decembar 2019. godine

ZAJEDNO ZA SRBIJU

Informativna služba

Facebook komentari

Leave A Reply