Zelenović: Šabački naprednjaci učestvuju u Vučićevom političkom cirkusu

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović oglasio se povodom protesta članova Srpske napredne stranke (SNS) ispred zgrade Gradske uprave u utorak u Šapcu.

-Ovo nije ništa novo ni za mene ni za Šapčane. Srpska napredna stranka od 2012. godine pokušava da promeni vlast na potpuno nelegitiman i nelegalan način. I posle izbora na kojima su izgubili 2016. godine pokušali su da promene legalno izabranu vlast u Šapcu. To se zove politički kriminal. Oni su zloupotrebili sve institucije, i policiju i tužilaštvo i sudove, sve su učinili što su mogli u pokušaju da promene ovdašnju vlast. Nisu dosad uspeli i ja im poručujem da neće uspeti ni ubuduće- rekao je gradonačelnik.

On je predstavnicima šabačkog SNS-a poručio da je održavanje izbora jedini način da se na legalan način promeni vlast u Šapcu.

-Izbori će biti održani kad im dođe vreme. Siguran sam da ćemo na tim izborima ponoviti dobar rezultat. Čitava politika Aleksandra Vučića i SNS jeste politički cirkus i ovi ljudi koji protestuju ispred zgrade Gradske uprave su učesnici u tom cirkusu. Suština je zapravo da je Vučić oteo 30 miliona evra od grada Šapca i Šapčana. Otimajući taj novac on je oteo pare i od meštana mesne zajednice Majur i od meštana Donjeg Šora, Zablaća i svakog drugog mesta u našoj opštini i u našem gradu. Uprkos tome, Šabac u budžetu ima 10 miliona evra i uradiće sve ono što je po planu predviđeno i što je odlučeno na Skupštini grada Šapca. Taj novac ćemo potrošiti na najpametniji mogući način- napomenuo je Zelenović.

On je dao odgovor i na pitanje kako je moguće da u budžetu Šapca ima 10 miliona evra, uprkos tome što je od Šapčana, kako ističe, oteto 30 miliona evra.

-Imamo najbolje organizovanu javnu administraciju sa najmanjim brojem radnika u Gradskoj upravi, najbolje organizovana javna preduzeća i ustanove. Eto kako nam je preteklo 10 miliona evra- zaključio je Zelenović.

Exit mobile version