Zelenović: Poruka evropskim parlamentarcima

0

Predsednik Zajedno za Srbiju i kopredsednik Ujedinjene Demokratske stranke Nebojša Zelenović u Vladimircima je poručio danas evropskim parlamentarcima da opozicija i građani u protestu imaju samo jedan zahtev: da se politički život u Srbiji odvija na isti način kao i u njihovim demokratskim zemljama.

“Naša poruka evropskim parlamentarcima je prijateljska, iskrena i zasnovana na temeljnim evropskim vrednostima. Mi nemamo nikakvih želja i zahteva izuzev da i u Srbiji postoji sloboda. Da li je mnogo što tražimo da se i u Srbiji zakoni poštuju, da i u Srbiji može da se čuje drugačije mišljenje, da i u Srbiji mediji budu slobodni i da građani bez pretnji i pritisaka mogu da glasaju na izborima i da biraju budućnost za svoje porodice? Ne tražimo više, ali ne pristajemo ni na manje od toga.” – naglasio je Zelenović.

“Vučić je za sedam godina svoje autoritarne vlasti demontirao i unizio sve institucije. On je i predsednik Vlade, na čelu je svih ministarstava, on je i gradonačelnik Beograda, i vrhovni sudija i tužilac, i urednik gotovo svih medija, a poslednjih dana pokazuje izraženu želju da postane i patrijarh. Možda uskoro i rektor univerziteta, i predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti? U takvim okolnostima ne da nema uslova za izbore, nego je svakom dobronamernom jasno da režim gura čitavu zemlju u krizu koja će eskalirati i imati nesagledive posledice. Nelegitimni izbori proizvešće nelegitimnu vlast koja neće imati demokratski kapacitet da rešava probleme, nezadovoljstvo građana će rasti, ali ćemo na kraju ipak doći do poštenih izbora koji će doneti promenu vlasti mirnim putem.” – zaključio je predsednik Zajedno za Srbiju i kopredsednik Ujedinjene Demokratske stranke Nebojša Zelenović.

Beograd, 9. oktobar 2019. godine

ZAJEDNO ZA SRBIJU

Informativna služba

Facebook komentari

Leave A Reply