Završna konferencija za novinare u Srpskoj ligi Zapad

1
13332779_1043379762376279_4735702693558304739_n Pobedom u Lajkovcu Mačva je obezbedila plasman u Prvu ligu Srbije dva kola pre zavrsetka prvenstva, i nakon godinu dana, uspela je da se vrati u prvoligasko drustvo. Na današnjoj konferenciji za novinare Fudbalskog kluba „Mačva“ najavljeno je pretposlednje kolo Srpske lige – grupa Zapad, u kojem na stadionu Mačve, crveno-crni u nedelju, 5. juna od 17:30h dočekuju ekipu „Šumadije“ iz Aranđelovca. Pred početak utakmice pobednički pehar uručiće predstavnici Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije.
13315767_1043379775709611_3058133957415899495_nŠef stručnog štaba FK „Mačva“ Predrag Rogan izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom i zahvalnost rukovodstvu kluba, na čelu sa predsednikom Ivicom Kraljem na ukazanom poverenju, kao i Gradu Šapcu i Šapčanima na gostoprimstvu. „Nadam se da smo, mi koji smo došli sa strane, opravdali poverenje i da smo uspeli da Mačvu vratimo tamo gde joj je minimum mesto u ovom trenutku, u Prvu ligu Srbije. Posebno želim da se zahvalim igračima, jer zaista nije lako sarađivati sa mnom, i kada sam došao u Mačvu dobro se sećaju da sam im rekao – možda Mačva jeste treći rang takmičenja, ali sve ostalo neće biti na nivou treće lige i zaista trebalo je izdržati ono što su oni odrađivali, jedna fanatična posvećenost, trošenje na svakoj utakmici i svaka im čast na tome. Zato pozivam i Šapčane da u nedelju u što većem broju dođu na stadion Mačve i podrže ove momke, jer oni to zaista zaslužuju“, istakao je Rogan na konferenciji za novinare.
Naredna dva kola prvotimci Mačve neće igrati u kompletnom sastavu, zbog kartona i povreda, ali cilj je da se, bez obzira na plasman u Prvu ligu Srbije, i ove dve utakmice završe pobedama.
Prvotimac, Nemanja Lekanić u redovima Mačve je već godinu dana i kako ističe tokom ove sezone mnogo toga se promenilo, napravljen je veliki korak i zacrtani cilj, ulazak u viši rang smatra da su zaluženo ostvarili. „Dva kola pre kraja prvenstva smo obezbedili titulu i mislim da Šabac sa ovakvim ljudima u rukovodstvu kluba i Stručnom štabu, zaslužuje da igra savezni rang takmičenja i nadam se da ćemo u sledećoj sezoni pokušati da napravimo neki veliki uspeh i možda da budemo neki novi Lester“, rekao je Lekanić.
„Mislim da smo odigrali jedno odlično prvenstvo i na sjajan način smo ušli u viši rang, a posebno je bio impresivan niz od poslednjeg jesenjeg kola kada smo dobili ekipu Smedereva i u nastavku 13 kola smo pokazali svu svoju snagu“, navodi prvotimac, Filip Pejović.
Prvenstvo Srpske lige – grupa Zapad, Macva zavrsava gostovanjem u Smederevu, u nedelju 12. juna.
Inače, Omladinska selekcija Mačve trenutno se nalazi na 10 mestu na tabeli Omladinske lige Srbije, a u poslednjem kolu 5. juna od 13 sati gostuje Radničkom u Kragujevcu koji je na poslednjem mestu na tabeli. Kako je istakao Šef stručnog štaba prvog tima, Predrag Rogan, bez obzira što se protivnik nalazi na poslednjem mestu, Omladince očekuje teška utakmica, jer će igrački kadar Radničkog biti pojačan.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Mačva će biti neki novi Lester? Bilo bi to sjajno za Šabac.
    I da konačno Mačva dobije priznanje od grada, i podršku kakvu ima Metaloplastika, ali i male” školice”, fudbala koji nisu čak ni registrovani kao klubovi.
    Mačva će biti novi Lester, kada dobije profesionalni menadžment i kada u UO budu bili ljudi iz sveta fudbala. Navijamo za Mačvu…

Leave A Reply