Završna konferencija za novinare Srpske napredne stranke pred izbore

8

Srpska napredna stranka održala je u četvrtak završnu konferenciju za novinare pred izbore na kojoj je istaknut optimizam i vera u dobar izborni rezultat. Kandidati za odbornike obećali su da će po njihovom dolasku na vlast Šabac prosperirati u svakom pogledu, pre svega zahvaljujući saradnji sa republičkim organima vlasti i razvoju investicionih potencijala grada.

Prvi na izbornoj listi dr Slobodan Popović je podsetio da će japanska investicija stići u Šabac zahvaljujući garancijama premijera i Vlade u čijoj je ingerenciji njeno dovođenje i dodao da je nedopustivo da gradonačelnik obećava potpisivanje ugovora 1. aprila, za koji se ispostavilo da je samo prvoaprilska šala.

-Gradonačelnik nema  pravo da se šali sa građanima Šapca i da se igra sa investicijom koja će doneti 1.700 radnih mesta. Naš prioritet će biti unapređenje odnosa sa Vladom, zahvaljujući kojem će biti poboljšan investicioni, poslovni, privredni i ekonomski ambijent u gradu. Završićemo industrijsku zonu, obezbediti nove investicije, autoput Ruma- Šabac, koridor od Rumunije prema Republici Srpskoj. Najpre ćemo obezbediti bolji životni standard građana, a zatim poraditi na razvoju kulturnih, turističkih, sportskih i drugih potencijala grada- istakao je dr Popović i dodao da će okosnica njihovog programa biti briga o trudnicama i porodiljama, kao i podsticaji i podrška za porodice koje žele treće dete.

Najavio je i osnivanje Edukativnog centra, kako bi građani bili upućeni u predpristupne fondove koji su im kroz programe Evropske unije dostupni. Projekat izgradnje višespratne podzemne garaže u centru grada bi, prema njegovom mišljenju, sa Trgom šabačkih žrtava bio mnogo bolje urbanističko rešenje od postojećeg.

-Imali smo sjajan projekat višespratne podzemne garaže, potpisani koncesioni ugovori su vredni 5,2 miliona evra, ali nije realizovan. Sportsku halu koju grad nema i koja je u pljačkaškoj privatizaciji išla iz ruke u ruku i dospela kao zalog neke od banaka, ćemo vratiti gradu, jer je zaslužuje- naveo je dr Popović.

Izneo je i ideju po kojoj od bare u Vukošiću, desetak kilometara od grada, uz minimalno ulaganje može da se napravi akumulacijsko jezero koje će da služi kao zaštita od poplava, za navodnjavanje i kao prostor gde će ljudi iz grada kvalitetno provoditi slobodno vreme u, kako je rekao, predivnoj zelenoj oazi. Projekat Mišarske ade, koja je zamišljena kao trening centar, već je u resornom ministarstvu. Kako je rekao, jedan od prioriteta nadležnih u narednom periodu biće i obaloutvrda u Prnjavoru. Dr Aleksandar Pajić, kandidat za odbornika, najavio je da će nakon 25. aprila biti okončan medijski mrak u gradu. On je izrazio uverenje da je razlog što Zelenović nije izašao na duel sa njim to što je svestan da nema podršku građana, a samim tim ni pravo da sa tako malim političkim kapacitetom govori o viziji razvoja grada.

D.D.

Facebook komentari

Discussion8 Comments

  1. Sve sto su nam do sada obecali, a obecavali su 16 godina, nista nisu ispunili.A pare nase su trosili.

  2. Dusan Petrovic rukovodi Sapcem, a Zelenovic je samo njegova marioneta.Uspeli su da upropaste i rasprodaju sve moguce firme koje su bile u Sapcu.Naravno ne zovu dzabe Petrovica 10%.

  3. Gradjani Sapca zasluzuju bolju buducnost za sebe i svoju decu. Kako to nismo dobili za ovih 16 godina, vreme je da damo sansu nekim drugim, postenijim ljudima koji ce se truditi da od Sapca naprave bolje i stabilnije mesto za zivot.

  4. Za razliku od Zelenovica koji je ocigledno svestan da nema podrsku gradjana, pa mora da kupuje glasove, koje usput placa verovatno parama gradjana, Sns ne mora da kupuje sebi podrsku i glasove. Imaju dobar plan i program kako da poprave stanje i Sapcu i sugurno ce imati i potrebnu podrsku na izborima u nedelju.

  5. Pozivam sve građane da 24. aprila izađu na izobr i glasaju da u Špcu posle 16 godina ode sa vlasti Dušan Petrović odgovoran za sve pljačkaške privatizacije u našem gradu, za lično bogaćenje na račun građana, za neodgovornost prema poljoprivrednicima, za medijski mrak, za stranačko zapošljavanje i korupciju u javnoj upravi. Dosta nam je Dušana Petrovića i njegovog pulena Nebojše Zelenovića!

  6. A gde vam je lažni doktor Birmančević, onaj što je za vreme poplava, sa lažnim kriznim štabom,proneverio desetine hiljada evra.Koliko bi ste vi uspeli da proneverite za mandat od 4 godine.A tek koliko bi naš grad Šabac unazadili,trg bi ste čas posla uništili Grand zvezdama, drogiranim Lukasom i ostalim glupostima.Neka hvala,daleko Vam lepa kuća.Znaju Šapčani ko je SNS,zato ćete i ostati opozicija u ovom gradu.Nego lepo se spremite i na proslavu Zelenovićeve pobede u nedelju,oko ponoći,bićete dobrodošli.

  7. Naprednjaci preuzimaju gradsku vlast u nedelju sigurno. Zelenovic nikad nije pobedio na izborima, Dusan Petrovic je pokusao svim silama da zadrzi pozicije u Sapcu. Nudio je preko svojih kurira novac za glasove ali bezuspesno. Gradjani Sapca posle 16 godina uzurpatorske vlasti Dusana Petrovica nece propustiti priliku da Zelenovica i ekipu posalju u zaborav.

  8. Mene su ovi naprednjaci odusevili kad su uradili pruni prelaz u Majuru vredan 15 miliona, za samo par meseci. To demokrate nisu za 16 goidna. Kad su naprednjaci to obecali, mislio sam da od toga nece biti nista, I da je to klasino predizborno obecanja. Ali stvarno im svaka cast. Majurci sada imaju bezbedan I moderan pruzni prelaz.

Leave A Reply