ZABRINJAVAJUĆE -Da li su Šabac i Mačvanski okrug novo žarište koronavirusa?

50 INFICIRANIH U MAČVANSKOM OKRUGU! VEĆINA IZ ŠAPCA

Da li nas Zavod za javno zdravlje Šabac permanentno laže i zbog čega? To je pitanje na koje već duže vreme tražimo odgovor. Naime danas je Zavod za javno zdravlje objavilo sledeću informaciju:

„10.04.2020. godine uzeto 56 uzoraka, 6 uzoraka je pozitivno

– Šabac 3

– Loznica 2

-Vladimirci 1“

Nekoliko časova kasnije na fejsbuk stranici „Distriht“ koji uređuje novinarka bliska Branku Vujkoviću, vd direktoru Zavoda za javno zdravlje objavljen je ovaj tekst:

„Od 86 testiranih iz Mačvanskog okruga čiji uzorci su danas obrađeni, 16 je pozitivno na koronu. Kako saznajemo, reč je uglavnom o osobama iz kontakata ranije inficiranih, kao i o pacijentima koji su hospitalizovani na odeljenju zbog tegoba nalik korona virusu. Većina pozitivnih na Kovid 19 je sa područja Šapca, i to 36 osoba.

Broj testiranih se povećava, jer se uzimaju kontakti obolelnih u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Juče je uzeto 56 uzoraka od kojih je 6 bilo pozitivno, i to Šabac 3, Loznica 2, Vladimirci 1, i tada je ukupan broj inficiranih bio 34.

Pod zdravstvenim nadzorom od 14.03.2020. godine je 1.820 osoba.

Epidemiološka situacija je zabrinjavajuća, a rizik je veliki, zato iz Zavoda za javno zdravlje apeluju da građani poštuju sva uputstva koja saopšte lekari, kao i odluke države„.

Ova vest nas je ozbiljno zabrinula. Da li se iza leđa građana Šapca rade neke „mutne“ radnje koje u javnost, „na mala vrata“ treba da uvedu beznačajni i slabo praćeni poratli.

Da li to Šabac i Mačvanski okrug „iznebuha“ postaju novo žarište koronavirusa?

Postavlja se i jedno sasvim logično pitanje: Da li je koronavirus u Šapcu toliko eskalirao da se više, ni uz logistiku svih zdravstvenih ustanova u gradu, ne može sakritai?

Postavlja se i još jedno logičko pitanje: Da li su nam zabranili kretanje kako ne bi saaznali istinu o tome ko je sve zaražen i koliko takvih ima?

Naravno teško je očekivati da odgovore na ova pitanja dobijemo od Branka Vujkovića. On u Zavodu za javno zdravlje samo prima platu za posao organizacije botovske mreže pripadnika njegove partije koja se sprema za odložene izbore.

Zahtevamo, takođe, od nadležnih institucija u gradu da se pod hitno oformi informacioni koronavirus centar i da se umesto Branka Vujkovića i Sloboda Popovića postave ozbiljni ljudi koji će služiti interesima građana a ne partiji.

Očekujemo da se po ovom pitanju oglasi i komadant Štaba za vanredne situacije Nebojša Zelenović

Mnogi od nas imamo samo Šabac i moramo ga sačuvati!

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

#OstaniKodKuće

Ivan Kovačević

Exit mobile version