Vučić „čisti korov“ u svojim redovima

POČELE SMENE U MAČVANSKOM SNS-U

Kada smo, pre neki dan, pisali da je predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nezadovoljan radom njegovih poverenika i „koordinatora“ rešio da počisti nabujali korov u svojim redovima, i da će ta čistka započeti baš u Šapcu, nismo ni slutili da će se to, tako brzo, i dogoditi. Ali, Vučić je, očito shvatio, da se nešto, pod hitno, mora menjati a gde bi se to drugo i započelo nego u Šapcu (radi uroka). Tačnije prva „žrtva“ je pala u Bogatiću. Naime, „nastradao“ je Marko Jančić, dosadašnji koordinator SNS-a za Mačvu i Bogatić.

 

Izdajnik

Smena Jančića bila je samo pitanje trenutka. Od kako je, zbog pohlepe, izdao svoje bivše patijske drugove i svog prijatelja i prešao u SNS, kažu, Jančić se vrlo bahato ponašao. Nešto je u tom mladom momku „kvrcnulo“ i stvorilo od njega „monstruma“. Stvarno je neverovatno kako je on, za ovo kratko vreme, uspeo da stvori toliko neprijatelja i da ga velika većina ljudi, koji su sa njim morali da sarađuju, omrzne.

Marko Jančić

Ono što je Marko Jančić, kaže naš izvor iz lokalnog SNS-a, radio svojim partijskim drugovima i koalicionim partnerima teško se može opisati. Neverovarnu „alavost“, pod zaštitom „čoveka iz Beograda“, teško ko je u Bogatiću mogao da podnese.

Naravno, ima tu još nešto što je od samog početka bila otežavajuća okolnost za Jančića. Niko ne voli izdajnike. Naročito ne u SNS-u koji je na izdaji i stvoren. A ko jednom izda više mu ništa sveto nije. Pitanje je samo koliko to košta i koga!

 

Panika i u Šapcu

„Svilen gajtan“ spreman za beogradskog taksistu, Branka Malovića, i smena Marka Jančića uznemirio je „šabačke doktore“ i pajtose bliske njima. U tom strahu, „a u strahu su velike oči“ može se i objasniti ponašanje poverenika SNS-a u Šapcu. Strah, da će se taj „svilen gajtan“ uskoro omotati i oko njihovog vrata, naterao ih je da krenu u „ofanzivu“ protiv šabačke vlasti i šabačkog gradonačelnika, ne birajući sredstva, nadajući se da će ih od gubljenja partijskih pozicija i brojnih drugih, profitabilnih, funkcija i privilegija spasti bezočno laganje, vređanje i ponižavanje svih onih za koje smatraju da im stoje na putu. A kako ništa pametno ne znaju da rade i urade odlučili su da, evo već 73 dana, mitinguju pred zgradom Gradske uprave i tako pokušaju da pokažu „Beogradu“ nešto u šta i sami ne veruju.

„šabački doktori“

Panika, koja predstavlja iznenadan i jak strah jedinke ili cele grupe, koji najčešće nastaje kada je život (plitički) jedinke ili grupe doveden u pitanje (na primer pri oružanoj pljački, padanju aviona, požaru, zemljotresu a u slučaju “šabačkih doktora” to je i od gubitka vlasti i privilegija), toliko je prisutna u šabačkom GO SNS-a da se više i ne može sakriti. Tim pre što će naprednu političku ambroziju, koja se u Šapcu nekontrolisano razmožava, “istrebiti” neko novo i efikasno “sredstvo”.

 

“Total”…

Dr Zoran Bingulac

A to “sredstvo” je, izgleda, dr Zoran Bingulac. Kako naš “izvor” govori ozbiljno se razmišlja da na sledećim lokalnim izborima u Šapcu prvi na listi i kandidat za gradonačelnika bude upravo on, doskorašnji ambasador u Crnoj Gori, čovek sa visokim obrazovanjem, pravom titulom “dr”, pametan, elokventan, autor više udžbenika i pisac brojnih knjiga koji ima sve one poželjne osobine koje lažni “šabački doktori” nemaju niti će ih ikada imati. Sama pomisao da bi dr Zoran Bingulac mogao da se vrati u rodni grad najviše brine šabačke naprednjake, bar većinu onih sa funkcijama i privilegijama, privrženih i u sprezi sa “šabačkim doktorima”.

Bilo kao bilo – počelo je… Biće ovo veoma “zanimljiv” predizborni period.

Ivan Kovačević

Exit mobile version