Više od hiljadu obolelih

IZVEŠTAJ ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLjE

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje Šabac u toku jučerašnjeg dana u Mačvanskom okrugu otkrivena su 143 nova lica pozitivna na COVID 19.

Ponovo je najkritičnije u Šapcu u kojem je posle vikenda, kada se nije radilo testiranje, zabeleženo još 105 lica pozitivnih na koronavirus. Tako se broj obolelih od koronavirusa u Šapcu polako približava brojki od 1.000 što predstavlja 1% od ukupne populacije. Naravno ovi podaci se moraju uzeti sa rezervom jer mnogi građani koji su se javili u kovid ambulantu nisu imali mogućnost da se testiraju bez obzira što su imali simptome koronavirusa.

Takođe, i u Loznici je zabrinjavajuća situacija. Zato je i u ovom gradu Štab za vanredne situacije bio prisiljen da proglasi vanrednu sitiaciju jer je, od početka epidemije, u Loznici registrovano preko 250 obolelih građana.

Situacija se i u ostalim opštinama sve više komplikuje jer se i u njima, iz dana u dan, povećava broj obolelih.

Ako se na ove brojke, koje je Zavod objavio, doda i skoro 2.000 lica koja se nalaze u izolaciji onda je svima jasno da nam prestoji duga, ozbiljna i odgovorna borba sa ovim virusom. Tim pre, što se po svetu već počelo da priča kako je ovaj naš virus poseban.

BUDITE ODGOVORNI PREMA SEBI I OKOLINI!

Exit mobile version