VIDIMO SE U BEOGRADU

VAŽNO JE DANAS DOĆI U BEOGRAD

Juče su naprednjaci i definitivno potpuno otvorili “Pandorinu kutiju”. Sva zla njihove vladavine prosula su se po Srbiji. I više ništa neće i ne može biti isto. Upadima u zgrade državnih institucija, samo zato što im je to neko “došapnuo”, napravljen je presedan u političkom životu Srbije. A cilj svega toga je da građanima, jasno i glasno, pokažu da našom zemljom vlada rulja koja ne poštuje ustav, zakon, institucije… I, da je u bezakonju, strahu i poniženju u vidu sendviča i nekakve dnevnice “Budućnost Srbije”.

Pandorina kutija je artefakt u grčkoj mitologiji, preuzet iz mita o Pandorinom nastanku u Hesiodovom epu Poslovi i dani”.  „Kutija” je ustvari veliki ćup (грч. πίθος) дат Пандори (grč. Πανδώρα), koji je sadržao sva zla ovog svijeta. Pandora je otvorila ćup i sva zla su izletela, ostavljajući „nadu” unutra kada je ponovo zatvorila ćup. (Vikipedija)

Ipak, nešto im je promaklo. Nesposobi i bahati, kakvi jesu, nisu shvatili da se ta “kutija” ne otvara do kraja. Tako je, na našu sreću, iz nje izletela i NADA i ona će se danas pokazati u Beogradu ispred Narodne skupštine.

Zato je danas važno doći u Beograd. Bez obzira ne sve najavljene i nenajavljene prepreke koje će nas na tom putu čekati. Da zaštitimo i sačuvamo NADU.

Vidimo se u Beogradu. Važno je biti tamo!

Ivan Kovačević

Exit mobile version