Već viđeno

Rijaliti Srbija

I kao što je bilo i očekivano a na osnovu iskustva življenja u ovoj zemlji čuda pod imenom Srbija naš hod po začaranom krugu se nastavio i posle izbora na svim nivoima 17. decembra tekuće, još malo pa nestalo, godine. Naravno da su naprednjaci pobedili i to ubedljivije nego prošli put, osvojili su apsolutnu većinu u republičkom parlamentu, naravno da su krali kao da sutra ne postoji (postoji ali kao Dan mrmota), opozicija se žali, kuka i zapomaže kao Damjanov zelenko a u Beogradu su i neki protesti, štrajkovi glađu i svašta nešto što neće kao i obično doneti nikakav rezultat.

Taknuto-maknuto. Svi koji su izašli na ove izbore pod uslovima koji su od starta bili neregularni i neravnopravni mogli su da očekuju da će biti pregaženi od strane AV-a i njegove vojske naprednih zlikovaca i da, kao što je baš na ovom mestu pre par meseci rečeno Pobeda nije opcija (za opoziciju) i da će sve ostati po starom. Firer u svako doba dana i noći ima na raspolaganju oko 2 miliona glasača, što ucenjenih, potkupljenih, zastrašenih, a što iskrenih ljubitelja njegovog lika i dela i to vam je, kako lepo kaže ona gnjida od čoveka Vesić Goran, tako.

To je fakat, matematika je egzaktna nauka a kako se stiglo do određenih brojki e to je druga priča bez srećnog kraja. Napredni mediji su takođe odradili svoj deo posla, udarnički kako se od njih i očekivalo, podanički mentalitet većine ovdašnje populacije je još jednom pokazao svoje ružno lice i tu smo gde smo, ni na nebu ni na zemlji, u limbu iz koga, sva je prilika, nema izlaza.

OK, to smo i zaslužili, mi stanovnici ovog tamnog vilajeta tačno imamo vlast koja je naš odraz u ogledalu, da se ne lažemo i ne tražimo krivce za ovo što nam se dešava i u čemu životarimo na drugoj strani i u nekom drugom. Sami pali, sami se ubili. I znate onu čuvenu mudrost Branka Miljkovića: Ako smo pali bili smo padu skloni.

Sve u svemu, poštovani građani i poštovane građanke ove Republike gde republike nema ni u tragovima, glasali ste kako ste glasali i – evo vam ga! Primili ste ga, znate već šta, u bulju (opet) i to bez vazelina. Pa, neka vam je i svima nama srećno. Uživajte.

Piše : Dragan Karalazić

 

Exit mobile version