Vasić: Neistina da Grad izdvaja 30 miliona evra za prevoz

Načelnik Gradske uprave kaže da se svakodnevno fabrikuju zlonamerne laži

Reagujući na objave pojedinih portala u vezi sa gradskim prevozom, načelnik Gradske uprave Milan Vasić rekao je da „očigledno neko fabrikuje zlonamerne laži“. On je naglasio da se neistine objavljuju na dnevnom nivou, iako je na niz zahteva za pristup infromacijama od javnog značaja uredno odgovoreno, uz prateću dokumentaciju- koncesioni akt i ugovor sa privatnim partnerom.

-Laž je da Grad izdvaja 30 miliona evra za prevoz. Odgovorno tvrdim da to nije navedeno ni u jednom od dokumenata o javno- privatnom partnerstvu. U ekonomskoj analizi koju je Grad bio dužan da uradi kao sastavni deo dokumentacije prilikom izbora najpovoljnijeg partnera stoji da je ukupna vrednost posla 26 miliona evra, što znači da je očekivani prihod privatnog partnera 26 miliona evra, a da je njegov trošak 22 miliona evra na period od sedam godina. U ugovoru je naznačeno da Grad ne izdvaja nijedan jedini dinar da bi privatnom partneru platio posao koji obavlja- delatnost gradskog prevoza u gradu- naveo je Vasić.

Objasnio je da je red vožnje prilagođen letnjem režimu, te da je na Štabu 13. jula doneta naredba da se pojedine linije ponovo ukinu i redukuju.

-Republički štab smatra da su autobusi veliki potencijalni izvori zaraze. Zato smo doneli odluku da sve linije redovno funkcionišu, ali u redukovanom sistemu, što je Gradska uprava više puta objavljivala u mediima i na sajtu Grada. Svi ugovori i dokumentacija su javni, nalaze se na sajtu Grada i otvoreni smo za sve informacije i spremni smo da ih dostavimo svim zainteresovanim subjektima. Apelujem da prestanu laži sa kojima se, pored virusa, svakodnevno borimo- zaključio je Vasić.

D.Dimitrijević

Exit mobile version