Uzmite svoju dozu optimizma

Nova izložba “Kruga 10” – Slobodni formati – 1

Izložba s dušom, postavka od trideset pet radova, sedamnaest autora, a na otvaranju, u njihovoj nevelikoj galeriji,  19.maja, oko šezdeset posetilaca.  Nada Dakić nova članica, a sve više mladih želi u okrilje  “Kruga”

Uvek topli pozdrav dobrodošlice uputila je predsednica Svetlana Žegarac, a cela atmosfera na svečanosti otvaranja, govori o njihovoj posvećenosti i ljubavi prema umetnosti, i svakako druženju i negovanju posebne atmosfere u njihovom udruženju.

Čast da otvori izložbu pripala je Ljiljani Ivković, članici “Kruga” (što će, kako rekoše, i ubuduće biti praksa). Zahvalila je za izdvojeno vreme, i odluku da se veče provede uz umetnike. Nadahnuto je govorila o aktivnostima udruženja,  ističući da umetnici posebno vole izražavanje “slobodnim formatom”, kako je naziv i izložbe.

-To znači, da smo mogli da slikamo ono što najviše volimo, za razliku od radova na zadate teme. Ovde je izloženo ukupno 35 radova od 17 autora Udruženja likovnih stvaralaca “Krug 10”. Najzastupljenija su ulja na platnu, zatim, akril, akvarel i enkaustika. Iako su ovi radovi različite tematike i formata, rađeni različitim tehnikama, imaju jednu posebnu zajedničku crtu a to su ljubav i emocija utkane u njih prilikom stvaranja. Tu emociju smo želeli da prenesemo večeras vama i da je podelimo sa vama. Zato se nadamo, da ćete večeras ovde naći nešto što vam se dopada i što vam odgovara” – poželela je brojnim posetiocima Ljiljana Ivković.  Gost izložbe bio je poznati šabački slikar Branko Bursać, zaslužan i za postavku ove (kao i mnogih do sada); sve uz asistenciju Miodraga Gašića Gala i Davida Živanovića… Posebno se izdvojila Ljiljina objava: “Naše Udruženje “Krug 10” od ovog meseca bogatije je za još jednog člana,a to je naša koleginica Nada Dakić, kojoj ovom prilikom želimo dobrodošlicu”… Naravno, bilo je i aplauza,  a podrška Nadi bila je kompletna brojna porodica. Raduje i prisustvo više mladih, od kojih je već nekoliko učenika Škole primenjenih umetnosti pokazalo interesovanje da uđu u okrilje “Kruga”… A za trajno uz njih, i posthumno,  njihova Anđelija Anđa Veselinović, sa jednom od slika na njenom štafelaju…

Izložba “Slobodni format – 1”, u galeriji u Tržnom centru “Tina”,  može se pogledati do 30 .juna, svim danima (sem nedelje) od 11 do 13 časova, kao i na Fejsbuk stranici Udruženja likovnih stvaralaca “Krug 10” Šabac.

-Dragi gosti, neka naučna istraživanja su pokazala da osobe, koje redovno posećuju izložbe, galerije, muzeje, pozorišta i uopšte su češće u kontaktu i sa pisanom rečju, i sa svim ostalim vidovima umetnosti, su srećnije i pozitivnije, a kako neki tvrde i duže žive.  Pozivam vas zato, da večeras, ovde – UZMETE SVOJU DOZU OPTIMIZMA” – rekla je, proglašavajući izložbu otvorenom, Ljiljana Ivković.

S.Ljubić

Nova članica Kruga 10 – Nada Dakić

 

 

 

 

Exit mobile version