Uz jasan strateški plan do škole u jednoj smeni

UPRAVA OŠ „LAZA K. LAZAREVIĆ“  SMATRA DA BI TO DOPRINELO BOLjOJ ORGANIZACIJI RADA

Planiranim finansijskim sredstvima od strane Gradske uprave Grada Šapca, u OŠ „Laza K. Lazarević“ iz Šapca u prethodne  dve godine  realizovan  je određen broj aktivnosti.

Kako navodi direktor škole Milan Blagojević, u matičnoj školi je, planiranim budžetom Gradske uprave, opredeljen deo novčanih sredstava za rekonstrukciju, sanaciju i opremanje novog produženog boravka, kao i deo sredstava za uređenje Parka drugarstva, nabavku kancelarijske opreme  i nameštaja.

-Zahvaljujući povraćaju poreza, stanovnici sela su se opredelili za podizanje ograde u izdvojenim jednicama Lazine škole u Metkoviću, spuštanje plafona i krečenje škole u Grušiću i sanaciju sanitarnog čvora u Desiću. Gradska uprava Grada Šapca je svojim finansijskim planom takođe opredelila sredstava za rekonstrukciju novih podova u izdvojenoj jedinici u Varni, čime su se stekli bolji i bezbedniji uslovi za boravak učenika u školi, dok je u Jevremovcu rekonstruisana ograda u dužini od 100 metara pored glavnog puta- kaže Blagojević za „Podrinske“.

Da bi se stekli uslovi za realizaciju jednosmenskog  rada  u  najvećoj  školi  u  Mačvanskom  okrugu – OŠ „Laza K. Lazarević“, što  je  preporuka  i  Ministarstva  prosvete, a  i želja Grada Šapca, neophodno je napraviti jasan strateški plan- projekat i obezbediti finansijska sredstva, navodi direktor.

-S obzirom na to da je jedini način da bi se ta zamisao ostvarila izgradnja nove škole sa minimum šesnaest novih učionica uz propratnu opremu, sanitarne čvorove, pomoćne prostorije, kancelarije i novu sportsku salu, predlog bi bio da nova škola, ukoliko  je  moguće,  bude  blizu  postojeće  matične,  kako  bi  nastava funkcionisala na adekvatan način i time se obezbedili svi uslovi za uspešno rukovođenje školom. Uprava škole podržava ideju  jednosmenskog rada, budući da se na taj način pospešuje kvalitet školovanja, a učenici bi imali više vremena za druge aktivnosti, bezbedniji  i  prijatniji  boravak  u  školi.  Roditeljima  i zaposlenima bi bilo lakše, organizovanje i efikasnije obavljanje redovnih zadataka – zaključuje Blagojević.

Exit mobile version