Uspomena koja živi

MEMORIJALNI TURNIR “VLADIMIR RUVIDIĆ LACIN”:

Drugi po redu memorijalni turnir u malom fudbalu “Vladimir Ruvidić Lacin” počeo je juče u Lipolistu. Turnir je posvećen tragično stradalom mladiću Vladimiru Ruvidiću, Vladi Lacinom, kako su ga prijatelji zvali.

Ovogodišnje nadmetanje ekipa u malom fudbalu masovnije je nego prethodne godine, jer se prijavilo blizu trideset ekipa, ali je organizator bio u mogućnosti da organizuje turnir sa 21 ekipom. Iz organizacionog obora najavljuju da će sledeće godine turnir sigurno biti veći, jer za to postoji i želja organizatora i volja učesnika.

“Ovim turnirom želimo da sačuvajamo uspomenu na Vladu, ali i da doprinesemo razvoju sela i oživimo život i druženje mladih na selu. Voleo bih posebno da se zahvalim momcima koji su po drugi put organizovali ovaj turnir, a to su Vladini prijatelji. Dok je njih, uspomena na Vladu živi”. kaže Miroslav Ruvidić Mikiša, brat tragično nastradalog Vladimira Ruvidića.

On dodaje da je nagradni fond 120 hiljada dinara za tri najbolje plasirane ekipe, i da je novac skupljen kroz kotizacije ekipa i velikodušnost sponzora.

Ruvidić napominje da ono novca što se zaradi od turnira, organizatori planiraju da ulože u obnovu dotrajalih i pokvarenih reflektora na fudbalskom terene i uređivanje terena koji se nalazi u centru sela.

Miroslav Ruvidić Mikiša posebno je zahvalio sponzorima turnira: Primna, Raduka, Mlin Kovačević, Kuzmić doo, Lacin cars, VIB stočna hrana, Lipkom, Euro ša M, Bazeni Lipolist, Rakić kom, Bor Duvanište, Rasadnik Topolavići, STR Đedić, Transkom94, Tomsin, Sportski savez Šabac i Grad Šabac.

Usled pogoršanja epidemiološke situacije usled koronavirusa, sva je prilika da će finale turnira biti odloženo do okončanja vanredne situacije u Šapca.

Exit mobile version