Uspeh šabačkih vaterpolista

Prvotimci “Šapca” su nakon dve baražne utakmice obezbedili opstanak u regionalnoj Premijer ligi u narednoj sezoni a ovim uspehom ispunjeni su svi izazovi koji su bili pred šabačkim timom.

„Momci su na kratkoj pauzi a potom ih očekuju pripreme za plej of Super lige gde igraju sa ekipom “Novog Beograda” za koju će morati temeljnije da se pripreme. “Valis”, valjevski vaterpolo klub, je iznenadio domaću ekipu jer su pokazali da su vrlo neugodan protivnik koji svaku grešku Šapčana i sekund nepažnje, ume da kazni. Poslednje sekunde bile su odlučujuće za meč,“ rekla je Jelena Lazić, PR vaterpolo kluba „Šabac.“

Publika je u Šapcu ispunila tribine do poslednjeg mesta i vatreno navijala za domaći tim na čemu su im igrači posebno zahvalani jer im je to bio vetar u leđa i podstreh da daju sve od sebe, tvrde iz uprave kluba.

 

„Sava“ u „A“ ligi

Pred punim tribinama Gradskog bazena u Šapcu, odigrana je najvažnija utakmica koju je “Sava” igrala do sad i to sa monogo iskusnijom ekipom “Rasine” u borbi za plasman u viši rang takmičenja. “Rasina” je povela međutim treća četvrtina utakmice je prelomila te se u završnicu ušlo sa egalom i podrškom sa tribina.

Jedan od igrača, Miloš Pantelić, kaže da je bilo napornih, neizvesnih i teških utakmica ali da je ekipa u meču sa “Rasinom” pokazala svoj maksimum dok je presudnih ipak bilo poslednjih 5 minuta igre.

“Smatram da su ove utakmice veoma bitne za nas kao mlade igrače zato što nam daju iskustvo i iz njih izlazimo kao bolji igrači,” istakao je Pantelić komentarišući ulazak “Save” u višu “A” ligu.

A.Giner

Exit mobile version